Kaartjes voor leukemiepatiëntje Tom De Coster blijven toestromen: “Al minstens 15.000”.

07-03-2022 17:51

 

Auteur: Evert Wouters - hln.be/bierbeek

 

 

Leukemiepatiënt Tom (11) 

Foto: RV.

 

 

 

LEUVEN/BIERBEEK: De jonge Tom De Coster (11) beroerde twee weken geleden vele harten. Hij ging al voor de vierde keer de strijd aan tegen leukemie, en wilde graag het record kaartjes krijgen op scherp stellen. Liefst met een mopje erop. Dat record stond aan het UZ Leuven op 1.500 kaartjes, maar werd een dag na de oproep al overtuigend verpulverd met maar liefst 4.789 kaartjes. Hoeveel zijn het er vandaag?

 

De oproep van Tom zorgde voor een ware overrompeling bij de kaartjesdienst van het UZ Leuven. Via de website kunnen mensen een kaartje bestellen dat vervolgens handmatig wordt afgedrukt en naar de kamer bezorgd door de dienst. Nu werden op één dag meer bestellingen geplaatst dan op een doorsneejaar. “Hoewel we geen precieze aantallen hebben bijgehouden denk ik dat we toch al mogen zegen dat Tom minstens 15.000 kaartjes ontvangen heeft”, klinkt het bij het ziekenhuis.” Het gaat dan niet alleen om wenskaarten die via de dienst werden besteld, maar ook postkaarten en e-mails. “Vandaag zijn het er al 40, dus er komen nog elke dag bestellingen binnen.”

 

Het ziekenhuis benadrukt nogmaals de pracht van het initiatief, maar roept op om de wenskaarten niet via het ziekenhuis te sturen. “De dienst heeft echt haar handen vol. We moeten er natuurlijk ook voor kunnen blijven zorgen dat onze andere zieke patiënten hun kaartjes blijven ontvangen.” Wie Tom graag nog een kaart wil sturen kan dat rechtstreeks doen via de post (ter attentie van Tom De Coster, Herestraat 49, 3000 Leuven). Vermoedelijk zijn de meeste mopjes de revue ondertussen al gepasseerd. 

 

 

Bron: www.hln.be