Kanker is doodsoorzaak nummer één onder Dordtenaren.

10-07-2018 17:21


Auteur: Niels Dekker - ad.nl/dordrecht 

Foto ter illustratie.

ANP XTRA
Een derde van de Dordtenaren overlijdt aan de gevolgen van kanker. Dat blijkt uit vernieuwde cijfers van het Centraal Bureau voor de statistiek.

Het afgelopen jaar stierven in de grootste stad van dit gebied 1.135 mensen. Uit de nadere gegevens wordt duidelijk dat een derde daarvan overleed aan de gevolgen van een kankersoort: 371. 


Uitzonderlijk is dit percentage niet. Ook landelijk is kanker doodsoorzaak nummer één. Hetzelfde geldt in bijna alle gemeenten van deze regio. Alleen de gemeente Binnenmaas (Hoeksche Waard) is een uitzondering. Hier overleden afgelopen jaar net iets meer mensen aan gevolgen van hart- en vaatziekten dan aan kanker.


Vergrijzing

In totaal overleden vorig jaar in ons land ruim 150.000 mensen. Dat is het hoogste aantal in één jaar sinds 1996, het jaar waarin het CBS met de huidige tellingen begon.


Dit komt door de steeds verder toenemende vergrijzing in Nederland. Hart- en vaatziekten waren in iets meer dan een kwart van de sterfgevallen de doodsoorzaak. Ziekten van het ademhalingsstelsel, denk aan COPD en astma, in zo'n acht procent. 


Hieronder kun je per gemeente bekijken wat de doodsoorzaken waren van overlijdensgevallen.


Bekijk hier de doodsoorzaken overledenen.
Bron: www.ad.nl