Kankercellen ontwikkelen tentakels om immuniteit te ontwijken.

20-11-2021 11:14Auteur: Minerva Clem - caribemagazine.nlHoewel ze lange tijd zijn bestudeerd, hebben kankercellen nog niet al hun mysteries onthuld. Voor het eerst werd een kankercel waargenomen die zich op een verrassende manier verdedigde tegen lymfocyten! Ze ontwikkelen tentakels die de levensenergie van hun tegenstander absorberen.


Kankercellen verspreiden een schat aan creativiteit om te ontsnappen aan hun fervente vijand, deimmuniteit. Maar deze technologie is zojuist opgemerkt door wetenschappers van Bergham en Vrouwenziekenhuis En MIT is gewoon buitengewoon. Het is de eerste keer dat het is waargenomen en gefotografeerd met een scanning elektronenmicroscoop. In de afbeelding zien we twee cellen: de kankercel en de T-lymfocyt.


De rol van T-lymfocyten is om de kwaadaardige cel te doden, indien aanwezig giftige cellen, of om andere effectoren van immuniteit tegen kanker te coördineren als TCD4-lymfocyten. De kankercel heeft een onstuitbare technologie om de werking van de lymfocyten te stoppen. Het ontwikkelt een lange, dunne tentakel die letterlijk schildertenergie vitaliteit voor zijn tegenstander. Details van deze niet-gepubliceerde bezichtiging verschenen in Nanotechnologie van de natuur.


Een nanobuis die energie uit cellen absorbeert:


Deze "tentakel" is een nanobuisjes Ultradun, tussen 100 en 1000 nm Breed. In sommige gevallen kunnen veel nanobuisjes samensmelten tot een grotere buis. Dankzij hem komt de kankercel in contact lichaamsbouw Met lymfocyten en doordringt hun membraan. De twee cellen zijn verbonden. Met een specifieke marker van mitochondriën, de energiefabrieken van cellen, kon worden waargenomen dat deze uit lymfocyten werden gestolen en in de nanobuis naar de kankercel werden getransporteerd.


Het zuigt echt zijn energie. Deze zeer fijne structuur werd waargenomen in co-culturen van lymfocyten en tumorcellen. " Het was heel spannend omdat dit soort gedrag nog nooit eerder was gezien in kankercellen. Het was een complex project omdat de nanobuisjes kwetsbaar zijn en we de cellen heel voorzichtig moesten hanteren om ze niet te breken. "," legt Hai Ling Zhang uit, een van de wetenschappers die aan dit onderzoek heeft meegewerkt.


Andere cellen communiceren via nanobuisjes:


Andere cellen "op" naar een andere zijn al waargenomen. Dit is bijvoorbeeld het geval van zenuwcellen die ook nanobuisjes tussen hen diffunderen en waarin mitochondriën ook reizen. Deze observatie is gemaakt door wetenschappers van het Pasteur Instituut in 2019 en deze bruggen kunnen ook worden gekoppeld aan de overdracht van sommige ziekten, virus, bacteriën waar eiwit Slecht gevouwen tussen de cellen.


Deze nanobuisjes vormen een potentieel therapeutisch doelwit tegen kanker. In aanwezigheid van nanobuisremmers groeien kankers veel langzamer laboratoriummuis. die moleculen Het kan worden gecombineerd met andere geneesmiddelen van:Immunotherapie Antikankertherapie om de werkzaamheid van de behandeling te verbeteren, en Prima Verbeter de overleving van de patiënt.
Bron: www.caribemagazine.nl