‘Keppie slaapmutsen’ voor oncologiepatiënten van Gelre ziekenhuizen dankzij Roparun.

03-12-2021 17:57Auteur: Redactie - ad.nl/apeldoornDe 'Keppie slaapmutsen'.

De 'Keppie slaapmutsen'. 

Foto: Gelre Ziekenhuizen.De afdelingen oncologie van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen bieden patiënten met haarverlies als gevolg van de behandeling voor kanker een Keppie slaapmuts aan. Dat wordt mogelijk gemaakt door een donatie van de Stichting Roparun. 


In totaal zijn er inmiddels 24 ziekenhuizen die met een Keppie hun patiënten extra ondersteunen. Op het moment dat zij hun haar verliezen biedt de Keppie hen een zachte, comfortabele oplossing om hun natuurlijke warmte vast te houden en hun gevoelige hoofdhuid te beschermen. 


De Keppie is er voor mannen en vrouwen in verschillende maten. Gelre ziekenhuizen biedt ze aan zolang de voorraad strekt. De patiënten mogen het zachte mutsje houden zodat ze het thuis ook kunnen gebruiken. Dit wordt volgens het ziekenhuis 'zeer gewaardeerd' door onze patiënten.


Ondersteuning:


Gelre Ziekenhuizen kreeg al eerder financiële ondersteuning van Stichting Roparun voor de aanschaf van hoofdhuidkoelers voor gebruik tijdens chemotherapie en voor waakkoffers bij palliatieve zorg. Ook nu krijgt de organisatie een groot deel van de aanschaf van de Keppies vergoed via Roparun. 


De Stichting zet zich in voor ondersteuning en verbinding voor mensen met kanker. De Roparun is een lange-afstand-estafetteloop waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel. 
Bron: www.ad.nl