Kiadis Pharma stap verder met celtharapie tegen kanker.

13-05-2020 17:36

Kiadis Pharma heeft dinsdag nieuwe resultaten gepresenteerd van zijn K-NK-celtherapieplatform, die de weg vrijmaken voor een klinische studie en uitzicht bieden op een betere werking als additionele therapie tegen long- en baarmoederhalskanker. Dat maakte het bedrijf uit Amsterdam dinsdag bekend.


De eerste data, gepresenteerd op een virtuele conferentie, toont aan dat de 'feeder cell'-technologie om de gewenste cellen te produceren, dezelfde cellen oplevert als de membraanpartikeltechnologie van Kiadis. Dit plaveit de weg voor een grootschalige productie van de cellen, waardoor Kiadis direct kan overgaan tot een fase-2-studie naar het middel KNK002, als ondersteunende therapie. 


Dit betekent ook dat de membraanpartikeltechnologie van Kiadis voor het eerst zal worden getest op mensen.


Ook zijn er preklinische data van een verder verbeterd productieplatform voor K-NK-cellen die werden beoordeeld op hun werking in combinatie met antistoffen voor longkanker en baarmoederhalskanker. Cellen geproduceerd met dit verbeterde platform zijn effectiever in hun aanpak van kankercellen en breiden zich ook beter uit, volgens de nieuwe onderzoeksresultaten.


"Deze resultaten ondersteunen nog meer het potentieel om K-NK-cellen met monoklonale antistoffen te combineren als behandeling tegen kanker", zei CEO Arthur Lahr van Kiadis.
Bron: www.deaandeelhouder.nl/nieuws