Kids Lodge in actie voor KiKa: kleuren voor Oekraïense leeftijdsgenootjes in het Maxima Centrum.

24-03-2022 18:36

 

 

Kleuren voor leeftijdgenootjes.

Foto: Ted Mutsaerts.

 
 
 
 
 
 
 
HOUTEN: De naschoolse opvang (NSO) van Kids Lodge heeft zich de afgelopen week ingezet voor Kika. De gehele maand maart is door KiKa uitgeroepen tot de ‘bakken voor KiKa’ maand. Irene de Swart, pedagogisch medewerker bij de NSO van Kids Lodge, zag kansen om de talenten van de kinderen in te zetten. Alle kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn naast het bakken ook op een creatieve en sportieve wijze aan de slag gegaan om zoveel als mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. 
 
De hele week zijn er in het kinderkookcafé koekjes, cupcakes en cake pops gebakken. Bij de afdeling creatief zijn onder andere verkoopverpakkingen en sleutelhangers gemaakt. Om het plaatje compleet te maken hebben ze bij de beauty afdeling een setje gemaakt met lipscrub en lipgloss.

Daarnaast hebben de kinderen zich iedere dag ook op een sportieve wijze ingezet voor KiKa. Zo hebben zij een voetbaltoernooi georganiseerd waarbij er finalekaartjes werden verkocht aan de ouders en is er een sponsorloop geweest. De kinderen gingen zelf uiteraard ook niet met lege handen naar huis. Zij kregen voor hun inzet een welverdiend diploma!

 

Iedere dag vanaf 17:00 waren alle ouders van harte welkom om te komen kijken bij de bijdrage van hun zoon of dochter. Dit kon zowel een activiteit in de gymzaal of buiten zijn maar ook stond er een kraampje op de groep waarbij de kinderen hun zelfgemaakte baksels en producten voor een klein prijsje verkochten.

De jongste talenten van de NSO, tussen de vier en de zes jaar, zijn de hele week druk bezig geweest voor het Prinses Maxima Centrum. Zij hebben tekeningen gemaakt voor de kinderen met kanker die afgelopen week uit Oekraïne zijn aangekomen en opgevangen in het Prinses Maxima Centrum. De tekeningen zijn gebundeld in een mand welke persoonlijk zal worden afgeleverd bij het centrum. De kinderen reageerden op eigen wijze. Trots: ,,Mooi he, extra netjes gekleurd omdat ze zo ziek zijn.” Met hoop: ,,deze Nederlandse vlag omdat het dan misschien ook hun land kan worden” en liefdevol: ,,deze regenboog omdat ik ze zo lief vind.”

 

Kids Lodge is onwijs trots op alle kinderen en pedagogisch medewerkers die vol enthousiasme en plezier zoveel als mogelijk geld voor KiKa binnen hebben weten te halen.