Kiekafobee en 18 andere vzw’s richten nieuwe website voor kinderen met kanker op.

17-02-2020 16:23


Auteur: Sam Vanacker - hln.be/in-de-buurt/lichterveldeNegentien vzw's die zich inzetten voor gezinnen met kinderen met kanker bundelen de krachten op childrencancer.be.

Negentien vzw's die zich inzetten voor gezinnen met kinderen met kanker bundelen de krachten op childrencancer.be.

Foto: RV.
Lichtervelde: Negentien Belgische vzw's die zich inzetten  voor kinderen met kanker en hun families bundelen de krachten en zijn voortaan samen te vinden op de nieuwe website childrencancer.be. Ook vzw Kiekafobee uit Lichtervelde stapte mee in het project.


"Er bestaan in België heel wat organisaties die zich inzetten voor het welzijn van een kind met kanker. Voor gezinnen is het niet altijd eenvoudig om binnen dat enorme aanbod de juiste partner voor specifieke noden te vinden", zegt Hans Hooyberg van Kiekafobee. "Zo groeide het idee voor een unieke samenwerking over alle verenigingen heen. Samen besloten we een gedeelde website op te richten voor gezinnen die geconfronteerd worden met een kind met kanker. We hebben bewust 15 februari 2020 gekozen om de oprichting bekend te maken, want 15 februari 2020 is Wereld Kinderkankerdag. Een uitgelezen moment om met een positieve boodschap naar buiten te komen."


Volgens Kiekafobee biedt de nieuwe website niets dan voordelen. "Enerzijds zorgen we ervoor dat het aanbod voor ouders en gezinnen overzichtelijker en duidelijker wordt, maar anderzijds doet de nieuwe website ook dienst als kwaliteitslabel. Alle organisaties die op het platform werden opgenomen, zijn gegarandeerd betrouwbaar, met een eerlijke werking en een transparant gebruik van fondsen."Bron: www.hln.be