KiKa lanceert merkcampagne: ‘Laat kinderdromen uitkomen’.

17-07-2023 17:42

 

 

 

 

 

 

Vanaf vandaag is de allereerste landelijke merkcampagne van Stichting Kinderen Kankervrij overal te zien. Met de aangrijpende commercial vraagt KiKa aandacht voor kinderen met kanker. Momenteel geneest 81% van de kinderen. Het doel van KiKa is dat ieder kind met kanker geneest.

 

 

Versneld naar 100% genezing:

 

KiKa is ruim twintig jaar geleden opgericht om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Dankzij de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe achterban heeft KiKa sinds de oprichting meer dan 234 onderzoeken gefinancierd. Mede hierdoor is de vijfjaarsoverlevingskans voor kinderen met kanker met 9% gestegen. Dit toont aan dat onderzoek naar kinderkanker daadwerkelijk vruchten afwerpt. Daarom wil KiKa met deze merkcampagne de komende jaren nog meer mensen aan zich binden. Om zo versneld richting die 100% genezing te gaan. 

 

“Dit is voor het eerst sinds onze oprichting dat we zo’n buitengewone campagne lanceren. En daar zijn we mega trots op”, zegt algemeen directeur van KiKa, Jakolien van Eijk. “We zetten ons al 20 jaar in voor kinderen met kanker. Kinderen met dromen en ambities. Zoals het worden van brandweervrouw, danser, moeder of voetballer. In tegenstelling tot veel andere fondsenwervende campagnes, waarbij verdriet en urgentie vaak centraal staan, hebben wij er bij KiKa bewust voor gekozen om vanuit het positieve te communiceren. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind kan worden wat ‘ie wil? Dat sluit aan bij onze merkbelofte ‘ieder kind kankervrij’ waar we met deze campagne de komende jaren lading aan gaan geven.”

 

De campagne van KiKa is vanaf vandaag overal te zien op tv, online en op billboards. 

 

 

 

Bekijk hier de video.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bron: www.kika.nl/actueel