KiKa ontvangt half miljoen van deelnemers VriendenLoterij.

22-02-2022 15:45
Wat een nieuws! We zijn zojuist verrast met een cheque van maar liefst € 518.316,- dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.


Het bedrag komt ten goede aan onderzoek in de strijd tegen kinderkanker. Dat is hard nodig want ieder jaar krijgen ruim 600 kinderen de diagnose kanker.  


Doodsoorzaak nummer één:


Kinderkanker is nog altijd doodsoorzaak nummer één door ziekte onder kinderen in Nederland. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. KiKa werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, betere medicijnen, behandelingen en een betere kwaliteit van leven op latere leeftijd. 


Over Kika:


Sinds 2002 werkt KiKa aan een wereld zonder kinderkanker. In de afgelopen 20 jaar is er veel vooruitgang geboekt en is de genezingskans voor patiënten gestegen van 75% naar 81%. Het doel van Kika is om dit percentage te verhogen naar 100%. Dankzij alle deelnemers van de VriendenLoterij die meespelen voor KiKa, kan er meer onderzoek gedaan worden naar kinderkanker. Hiermee kunnen we nog meer kinderen de kans geven op een gezonde toekomst en kunnen zij uitgroeien tot gezonde en sterke individuen. 


Deelnemers bedankt!
Bron: www.kika.nl/actueel