Kinderen Harduynschool op sponsortocht om zieke Kyanah te steunen.

18-05-2021 20:42Auteur: Nele Dooms - hln.be/dendermondeGeert De Rycke

Foto: Geert De Rycke.

OUDEGEM: De ongeveer 270 leerlingen van de Harduynschool in Oudegem te België trekken op sponsortocht. Zo zamelen ze geld in voor Kom op tegen Kanker. Inspiratiebron is Kyanah, een kleutertje van de school dat getroffen werd door leukemie.


De kleine Kyanah is nog maar amper naar school geweest dit schooljaar. Bij het meisje werd enkele maanden geleden leukemie vastgesteld. "De hele school leeft mee", zegt juf Sarah Roelants. "Gelukkig kunnen we op dit ogenblik wel zeggen dat het goed gaat met Kyanah. Binnenkort kan de chemo afgebouwd worden. Als het een beetje meezit, kan het meisje vanaf volgend schooljaar deeltijds weer naar school beginnen gaan."


De ziekte van Kyanah zette de school aan het denken. Resultaat is een sponsorwandeling. "Die zal plaatsvinden op de dag van Pet op Tegen Kanker, van Ketnet", zegt juf Sarah. "Kinderen komen dan met een pet op naar school als symbolische steun voor slachtoffers van kanker. Wij koppelen daar een wandeling aan. De kinderen zamelen geld in per kilometer die ze zullen stappen. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker."


De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar zullen op 21 mei acht 2021 kilometer stappen. De kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar wandelen vijf kilometer. En ook de kleuters doen hun duit in het zakje door een tocht op maat af te leggen.
Bron: www.hln.be