Kinderen Willem Alexanderschool Vreeswijk lopen € 16.157,16 bijeen voor KiKa.

11-07-2022 20:39

 

 

Auteur: Martin Reijmerink - pen.nl

 

 

 

De kinderen en leerkrachten van de Willem Alexanderschool aan de Koninginnenlaan in Vreeswijk beseffen dat er veel geld nodig is voor kankeronderzoek, want ongeveer 25% van de kinderen die kanker krijgen, overlijdt aan de gevolgen hiervan.

 

KiKa streeft er naar om dit genezingspercentage flink te verhogen, zodat in de toekomst meer kinderen kunnen genezen van deze verschrikkelijke ziekte. Eric Martherus en Tonie Smits (beiden uit Nieuwegein) zetten zich in voor KiKa door allerlei activiteiten te organiseren. Maar ook leerlingen en leraren van scholen organiseren diverse activiteiten.

 

Zo hebben de leerlingen van de Prins Willem Alexander school € 16.157,16 opgehaald tijdens een sponsorloop voor KiKa! ‘Een super bedrag, mede mogelijk gemaakt door de sportieve aspiraties van alle leerlingen, ouders en de teamleden van de school’ aldus Eric Martherus die de cheque namen KiKa in ontvangst mocht nemen.

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto de twee leerlingen Knox den Hartog en Marte Bongers van de Willem Alexander School,   samen met Eric Martherus. Knox en Marte hebben ieder een recordbedrag bij elkaar gelopen voor KiKa!

 

KiKa Nederland hoopt dat in de toekomst de genezingskans voor kinderen met kanker naar 95% verhoogt kan worden. Alle bijdragen zullen volledig worden gebruikt voor het onderzoek dat KiKa Nederland doet.

 

 

 

Bron: www.pen.nl