Kippenvel wanneer Kuurne overleden Lisa (10) eert: “Hartverwarmend mooi”.

04-10-2021 17:00Auteur: Joyce Mesdag - hln.be/kuurneDe Ezeltjesworp was een eerbetoon aan Lisa Ampe, de 10-jarige leerlinge van VBS Sint-Michiel die enkele dagen geleden overleed aan botkanker.

De Ezeltjesworp was een eerbetoon aan Lisa Ampe, de 10-jarige leerlinge van VBS Sint-Michiel die enkele dagen geleden overleed aan botkanker. 

Foto: Joyce Mesdag.
KUURNE: "Hartverwarmend mooi", vinden Brecht en Sophie het eerbetoon dat de Kuurnse Ezelsfeesten aan hun dochter Lisa hebben gebracht. Het 10-jarige meisje overleed enkele dagen geleden na een ongelijke strijd tegen botkanker. Een massa mensen zag tijdens de Ezeltjesworp hoe een groot spandoek aan de ladder van de brandweerwagen hing. Daarop haar naam en een lieveheersbeestje. "Dat was het troetelnaampje dat Lisa van haar opa had gekregen."


Een kippenvelmoment, dat was het toen burgemeester Francis Benoit de hele Tramstatie liet applaudisseren voor Lisa, de 10-jarige leerlinge van VBS Sint-Michiel. Sinds haar overlijden zie je op tal van Kuurnse profielfoto's een lieveheersbeestje, het troetelnaampje dat Lisa van haar opa kreeg. En dan mochten de Ezelsfeesten niet ontbreken. De Ezeltjesworp, waarbij traditiegetrouw Koning Ezel en de kinderburgemeester snoep en ezeltjes vanuit de brandweerwagen naar beneden mogen gooien, was een eerbetoon aan Lisa Ampe. Ook op de loopwedstrijd vrijdagavond stond Lisa centraal: heel veel mensen namen deel met een rood T-shirt met haar naam erop. De Tekst gaat verder onder de Foto:Lisa kreeg een rouwhoekje in haar school.

Lisa kreeg een rouwhoekje in haar school. 

Foto: Ampe.

Lang geleden overigens dat het weer de Ezelsfeesten nog zo ongunstig gezind was. "Maar het is eigen aan de inwoners van Kuurne: weer of geen weer, ze komen toch", zegt schepen Johan Bossuyt (N-VA). "Aan onze Ezelsjogging en de halve marathon Rapper dan een Ezel namen vrijdagavond in totaal zo'n 1.200 sportievelingen deel. Zaterdagvond 2 oktober 2021 kwamen zo'n 1.000 feestvierders naar het optreden van Les Truttes. Vanavond verwachten we ook weer tegen de 1.000 aanwezigen voor de Ketnetband. Door het slechte weer zaterdag was het iets minder ideaal voor de braderie en straatanimatie, maar vandaag is er toch een massa volk. Maandagavond sluiten we spetterend af met het optreden van Jack and the Tramstation. Die lokken traditiegetrouw ook een 1.300-tal feestvierders."Joyce Mesdag

Foto: Joyce Mesdag.
Joyce Mesdag

Foto:  Joyce Mesdag.
Lisa Ampe.

Lisa Ampe. 

Foto: Ampe.
Bron: www.hln.be