Klimmende Règâhs halen al fietsend 8.000 euro op voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

03-04-2023 18:05

 

 

Auteur: Redactie Delft - ad.nl/den-haag

 

 

De Klimmende Règâhs.

De Klimmende Règâhs. 

Privéfoto.

 
 
 
 
 
 
 
De Klimmende Règâhs zijn in drie dagen vanuit het zuiden van Denemarken terug naar huis - Pijnacker - gefietst. In totaal werd een afstand van 631 kilometer afgelegd. Met hun tocht vroegen zij aandacht voor onderzoek naar alvleesklierkanker én werd er een bedrag van 8.005 euro opgehaald.
 
 
Op donderdag 23 maart 2023 vertrokken de Règâhs met de Sponsorbus Pijnacker naar Tønder in Denemarken. De weersvoorspellingen waren niet best, want er werd een harde zuidwestenwind voorspeld en flinke hoosbuien.
 

Tijdens de eerste etappe viel dat allemaal nog wel mee en scheen er zelfs een fijn zonnetje. Toch duurde de tocht langer dan voorzien, omdat er veel banden lek gingen en er ook nog eens 20 kilometer om gefietst moest worden, omdat de pont aan het staken was. De eerste etappe eindigde dan ook na 230 kilometer in het inmiddels donker geworden Duitsland.

 

 

Flinke slagregens:

 

In de tweede etappe was het noodweer met windkracht 6 tegen en flinke slagregens. Ook in de derde etappe bleef het niet droog, maar zat de noordenwind niet helemaal tegen. En dat was na twee dagen harde tegenwind een verademing.
 

Na 215 kilometer werden de Règâhs door enthousiaste familie en vrienden opgewacht bij de Ypenburgse hockeyclub. De monstertocht zat er op. Met een bedrag van 8.005 euro voor het goede doel op zak, kon er eindelijk uitgerust worden.

 

In 2023 zetten de Règâhs zich in voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen. Een stichting die zich inzet voor fundamenteel onderzoek naar behandeling van alvleesklierkanker. Inmiddels is al meer dan 60.000 euro opgehaald. Toch hoopt de groep dit jaar meer dan een ton op te halen voor de goede doelen.

 

 

 

 

Bron: www.ad.nl