'Kom in actie en steun onderzoek naar kanker'.

23-02-2020 17:29Het bestuur: Esther van der Lelie, Erik Budding, Ingeborg van den Bosch-Spekman, Liesbeth Oosterhagen en Carl Altena.  

Foto: Babs Bouwman.

HEUVELRUG SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek.


Op zaterdag 5 september 2020 om 14.00 uur start het evenement met een indrukwekkende openingsceremonie op MRC Aardenburg in Doorn.


Op dat moment starten ook de teams, die elkaar afwisselen tijdens een wandeling rond de klok.


Babs Bouwman:

,,We kennen allemaal iemand in onze omgeving die kanker heeft", vertelt Esther van der Lelie, bestuurslid communicatie van de Stichting. ,,Door samen in actie te komen, kun je echt iets betekenen in de strijd tegen deze ziekte."


Teams kunnen zich nu al opgeven via de website. Dat lijkt misschien wat vroeg, maar het grote voordeel is dat je tijd hebt om veel acties op touw te zetten om geld in te zamelen voor dit mooie doel.


BEVLOGEN:

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom blijft KWF Kankerbestrijding onverminderd inzetten op wetenschappelijk onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF, dat hier aan bijdraagt.


Lokaal kunnen vrijwilligers hun krachten bundelen om dit evenement te organiseren. Met volledige ondersteuning van het KWF, die lokale besturen voorziet van een onder andere een website, draaiboeken, kennisbank en folders.


Het Heuvelrugbestuur is samengesteld uit bevlogen en betrokken leden: Liesbeth Oosterhagen (voorzitter), Ingeborg van den Bosch-Spekman (secretariaat), Carl Altena (penningmeester) Erik Budding (vice-voorzitter) en Esther van der Lelie (Communicatie & PR). Vorig jaar las Liesbeth Oosterhagen een oproep op facebook: wie binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug de kar van dit project wilde trekken. Haar zus had net de diagnose kanker gekregen. ,,Ik kan haar niet beter maken, maar ik kan wel zorgen dat er een samenloop voor hoop komt", aldus Oosterhagen.


SPIRIT:

In Nederland staat de teller nu op veertig Samenlopen, 764 teams en 7371 deelnemers. Geef je vandaag nog op: is de oproep van het bestuur. ,,Ook al is nog niet je hele team rond: als we de captain maar in beeld hebben", vertelt Carl Altena.


,,Goed om te weten is dat je team uit 10 tot 15 leden bestaat en dat het inschrijfgeld 15 euro per persoon bedraagt.

Zodra dat geregeld is, kun je aan de slag: samen acties om geld in te zamelen genereren en alvast starten met trainen. Goed voor de teamspirit en onderlinge betrokkenheid. Samen de handen ineenslaan: je verdriet delen en samen iets doen voor een betere toekomst voor kanker: wie wil dat niet?"


VRIJWILLIGERS GEZOCHT:

De SamenLoop voor Hoop Utrechtse Heuvelrug wordt gehouden op zaterdag 5 en zondag 6 september. ,,Geef je op als team en ga aan de slag.


Wil je iets doen als vrijwilliger of wil je meer info? Stuur een mail naar guh@samenloopvoorhoop.nl ", besluit Altena.


Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl
Bron: www.nieuwsbladdekaap.nl/lokaal