Kom op tegen Kanker te België verlengt steun aan palliatief Dagcentrum De Kust: “Zo kunnen we het levenseinde draaglijker maken”

31-07-2021 11:04Auteur: Leen Belpaeme - hln.be/oostende
Palliatief dagcentrum De Kust.

Palliatief dagcentrum De Kust. 

Foto: stad Oostende.
OOSTENDE: Dagcentrum De Kust, een zorginstellingen van stad Oostende die dagopvang biedt aan mensen met een beperkte levensverwachting, krijgt twee jaar langer financiële ondersteuning van Kom op tegen Kanker.


Vanuit het dagcentrum wordt extra zorg geboden, contacten kunnen worden gelegd met lotgenoten, en de laatste levensfase wordt zo kwalitatief mogelijk ingevuld. Dit kan een groot verschil betekenen voor het levenseinde van mensen in een palliatief stadium. "De werking van DC De Kust staat in de sector niet alleen gekend als heel professioneel, maar ook als kwaliteitsvol. Per dag maken gemiddeld zeven mensen gebruik van ons aanbod. Hiermee steken we boven de overige vijf centra uit", zegt schepen voor Welzijn en Zorg Natacha Waldmann.


Palliatieve dagcentra staan in Vlaanderen nog in de kinderschoenen. De vijf bestaande initiatieven worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, en krijgen sinds de start een aanvullende financiering van Kom op tegen Kanker. Deze overeenkomst wordt nu voor twee jaar verlengd. De komende twee jaar ontvangt DC De Kust 47.334 euro. Zo kunnen we de levenskwaliteit van mensen in hun laatste levensmaanden proberen te verbeteren en hun einde draaglijker te maken. De verlenging van de overeenkomst met KOTK  is een nieuwe bouwsteen voor de toekomst van het dagcentrum", aldus schepen Waldmann.


Het dagcentrum bevindt zich in de Pater Pirelaan 6.


Het centrum is open op weekdagen van 10:00 tot 17:00 uur.
Bron: www.hln.be