Koren zingen ruim € 213.500,- bij elkaar voor kankerbestrijding.

21-01-2020 17:31Foto: Eddy Meijerink.

 BARNEVELD/HARDERWIJK: Het Barneveldse Choir4Hope en het Inspire2LiveChoir hebben vorig jaar 213.500 euro bij elkaar gezongen voor het goede doel. Dat werd zaterdag bekendgemaakt tijdens een concert in het Dolfinarium in Harderwijk. Het bedrag, bedoeld voor onderzoek nar een betere behandeling van alvleesklierkanker, werd overhandigd aan projectleider Prof. dr. Casper van Eijck. ,,Het is fantastisch wat deze enthousiaste koorleden gepresteerd hebben. Met de opbrengst kunnen we belangrijke onderzoekstappen ondersteunen.´´ In totaal brachten de koorconcerten de afgelopen twee jaar 385.000 euro op voor de actie ´Support Casper´.


Het Inspire2Live Choir uit Alblasserdam is in 2011 opgericht en heeft inmiddels meer dan 200 leden. Het zusterkoor in Barneveld, Choir4Hope, opgericht in 2014, telt ruim 135 leden. Beide gemengde koren staan onder de leiding van Peter Overduin.


PRINSES MAXIMA CENTRUM:

Dit jaar zetten de koren zich in voor een  project uit het Prinses Maxima Centrum onder leiding van Jasper van der Lugt. ,,Het onderzoek naar immuuntherapie voor kinderen met een hersentumor sluit goed aan bij de onderzoeken die Support Casper financiert´´, aldus een woordvoerder. 


Meer informatie: www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl  Bron: www.barneveldsekrant.nl