Kortrijk Loopt tegen borstkanker te België geannuleerd: “Beslissing over Sinksen valt begin april 2020”.

23-03-2020 15:49


Auteur: Peter Lanssens - hln.be/in-de-buurt/kortrijkEngie Kortrijk Loopt voor Think Pink is helaas geannuleerd, op maandag 1 juni

Engie Kortrijk Loopt voor Think Pink is helaas geannuleerd, op maandag 1 juni 2020.

Foto: Engie/Golazo/ThinkPink/stad Kortrijk.


Kortrijk: De Engie Kortrijk Loopt voor Think Pink op maandag 1 juni 2020 is door de coronacrisis noodgedwongen geannuleerd. Het loopevent ten voordele van borstkankerpatiënten is jaarlijks goed voor ruim 3.000 deelnemers. Het is ook een teken aan de wand dat de Sinksenfeesten in hun geheel op de helling staan. "We beslissen begin april", zegt Vincent Van Quickenborne.


Geen Engie Kortrijk Loopt op 1 juni 2020. Het is elk jaar één van de hoogtepunten van Sinksen.


De organisatoren van Golazo geven duiding in een boodschap: "De maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus gaan nog een hele tijd gelden", valt te lezen. "We zullen voorzorgen moeten blijven nemen. Zelfs eens het normale leven stilaan zou kunnen hernemen. Want op Kortrijk Loopt komen veel mensen samen. En dus moeten wij mee onze verantwoordelijkheid nemen, als organisator. De gezondheid van ieder van ons primeert. Engie Kortrijk Loopt Think Pink is geannuleerd. Naar later dit jaar verschuiven is onmogelijk. Hoezeer iedereen er naar uitkeek.


We gaan op 1 juni 2020 Engie Kortrijk Loopt wel virtueel lopen."


Meer info hierover: www.keepmoving.euAfwachten wat de komende weken brengt. We blijven sowieso creatief en zijn zelfs al aan het brainstormen over een ander soort Sinksen. Als we bijvoorbeeld ons huis nog niet uit mogen.

Schepen van Evenementen Kelly Detavernier.Tekst gaat verder onder de Foto:Het is niet zeker of we in 2020 Sinksenfeesten krijgen in Kortrijk.

Het is niet zeker of we in 2020 Sinksenfeesten krijgen in Kortrijk.

Foto: Henk Deleu.


 


Zeer moeilijke beslissing:

Nu deze editie van de Engie Kortrijk Loopt geschrapt is, wordt opnieuw de vraag gesteld of het niet beter is om de Sinksenfeesten in hun geheel te annuleren in Kortrijk. Een zeer moeilijke beslissing. Dé feesten van het jaar zijn jaarlijks goed voor meer dan 200.000 bezoekers en zijn erg belangrijk voor handel en horeca in Kortrijk. Een 'light' versie van Sinksen lijkt het hoogst haalbare. "We hebben onze voorzorgen genomen en nog geen boekingen gedaan. We beslissen bij de evaluatie begin april", zegt Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). "Alles staat 'on hold' momenteel, we houden met alle initiatiefnemers van Sinksen contact", zegt schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA). "Afwachten wat de komende weken brengt. We blijven sowieso creatief en zijn zelfs al aan het brainstormen over een ander soort Sinksen. Als we bijvoorbeeld ons huis nog niet uit mogen", aldus Detavernier. De Sinksenfeesten, die dit jaar in het teken staan van de 20 jaar geleden overleden Kortrijkse volkszanger Johny Turbo, zijn gepland van vrijdag 29 mei 2020 tot en met maandag 1 juni 2020. Het is niet zeker of we in 2020 Sinksenfeesten krijgen in Kortrijk.
Het is niet zeker of we in 2020 Sinksenfeesten krijgen in Kortrijk.

Foto: Henk Deleu.
Bron: www.hln.be