KWF stelt vijf miljoen beschikbaar voor onderzoek naar zeldzame kankers.

07-01-2021 17:01Vorige maand maakte KWF Kankerbestrijding bekend dat zij bijna 5 miljoen euro beschikbaar stellen voor onderzoek naar zeldzame kankers. Al dit jaar gaan twee onderzoeken van start die moeten gaan zorgen voor verbetering in diagnostiek voor patiënten met een zeldzame tumor.


Twee onderzoeken:

De onderzoeken waar geld voor beschikbaar is gesteld gaan in twee samenwerkingsverbanden plaatsvinden. Samenwerkingsverband COHERENT werkt aan de ontwikkeling en toepassing van nieuwe vormen van diagnostiek voor zeldzame bloedkankers. In het tweede samenwerkingsverband, FORCE, bouwen onderzoekers aan een landelijke infrastructuur die informatie over zeldzame tumoren voor artsen en onderzoekers toegankelijk maakt. Het gaat hierbij om tumoren in organen.


Participatie:

Marga Schrieks, projectleider Patiëntenplatform Zeldzame Kankers is blij dat KWF deze middelen ter beschikking stelt. "De infrastructuur ten behoeve van betere diagnostiek, meer kennis en betere overleving is hard nodig voor deze groep!" Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers participeert in het samenwerkingsverband FORCE.


Lees hier het gehele nieuwsbericht van KWF.Bron: www.zeldzamekankers.nl/nieuws