Lachen, een alternatief voor alcohol: te gebruiken zo vaak je maar wil!.

12-03-2020 16:43

Yoga de rireAlcohol nodig om je te amuseren? Dat hoeft niet noodzakelijk. Je zal merken dat je het niet nodig hebt op leuke momenten! Vind je het toch moeilijk? Probeer het dan op een andere manier: met lachyoga bijvoorbeeld. Lachyoga geeft plezier en euforie terwijl je nuchter blijft.


Een lachsessie neemt al je zorgen weg:

Lachyoga heeft tal van positieve effecten voor lichaam en geest. Deze oefening is gebaseerd op een combinatie van gelach en ademhalingstechnieken uit de yogawereld. Het concept van lachyoga heeft als basis een wetenschappelijk feit: ons lichaam maakt geen onderscheid tussen gesimuleerd gelach en spontaan gelach. De fysiologische en psychologische voordelen die onze hersenen en ons lichaam voelen, zijn dus identiek.


Bij lachen komt endorfine vrij, ook wel het gelukshormoon genoemd. Deze komt ook vrij als je chocolade eet of sport. Dit hormoon werkt goed tegen stress en depressie en het geeft bovendien een gevoel van plezier en euforie. Regelmatig lachyoga beoefenen ontwikkelt een positieve mentale houding en versterkt het vermogen om dagelijkse uitdagingen aan te gaan. 


Lachen: iedereen kan het:

In groep verandert uitgelokte gelach al snel in echt en besmettelijk gelach. Lachyoga is toegankelijk voor iedereen. Iedereen kan lachen zonder daar een reden voor te hebben. Voor lachyoga heb je geen aanleg nodig. Je hoeft niet atletisch te zijn, humor te hebben of alcohol te drinken. Je hebt enkel je glimlach nodig. 


Lachen in de praktijk:

De Indische dokter Madan Kataria vond lachyoga uit in 1995. Hij richtte het eerste lachclubje op met enkele deelnemers. Vandaag is het een wereldwijd fenomeen en zijn er duizenden lachyoga-clubs in meer dan 100 landen. 


De Lachacademie heeft meer dan dertig lachclubs in België.
Bron: www.kanker.be/nieuws