Ladies Run: Hand in hand over de finish voor overleden Couty.

09-06-2018 21:00


Auteur: Annabel van Gestel - ad.nl/rotterdam 

Couty en dochter Daphne bij de finish van de Ladies Run in 2014.

Privéfoto.Morgen 10 Juni 2018 doen voor de twaalfde keer duizenden vrouwen mee aan de Rotterdamse Ladies Run. Voor Pink Ribbon lopen ze een afstand van 5, 7,5 of 10 kilometer. Eén fanatiek deelnemer ontbreekt dit jaar, en wel door de ziekte waar Pink Ribbon tegen strijdt.Couty Seybel.

Privéfoto. 
Veel lopers die meedoen aan de Ladies Run hebben een verhaal waarvoor of voor wie ze het doen. Een van deze verhalen is dat van Couty Seybel. De 46-jarige Schiedamse overleed begin april van dit jaar na een lange strijd aan borstkanker. Samen met dochters Daphne (17) en Lotte (14) deed ze meerdere keren mee aan het evenement. De zussen besloten dat ze, ondanks de moeilijke periode die ze doormaakten, ter ere van hun moeder de Ladies Run toch wilden lopen. Tientallen vriendinnen van de zussen en hun moeder sloten zich aan bij dit initiatief. 


,,Ik heb al vaker meegedaan met de 5 kilometer, meestal samen met mijn moeder en mijn zusje," vertelt Daphne. "Ik was sowieso van plan dit jaar weer mee te doen. Toen mijn moeder overleed werd dit gevoel sterker en wilde ik het graag met zoveel mogelijk mensen doen." Team Couty bestaat inmiddels uit 50 vrouwen van alle leeftijden. 


Ze legt uit dat het helpt bij het verwerken van het verlies. ,,Alle mensen die er voor ons zijn geweest de afgelopen jaren komen samen. Tijdens het trainen kunnen we elkaar een hart onder de riem steken en er voor elkaar zijn. Het geeft veel kracht. Het zal morgen ook wel een beetje voelen als een afsluiting van een moeilijke tijd."Tijdens het trainen kunnen we elkaar een hart onder de riem steken en er voor elkaar zijn.

Daphne.


Onder andere in 2014 liepen Daphne en Couty samen de 5 kilometer van de Ladies Run. Zelfs tussen de bestralingen en chemo door. Zoals altijd gingen ze hand in hand over de finish. ,,We zullen morgen ook hand in hand over de finish gaan, maar dan zonder mijn moeder. Maar met haar naam op ons startnummer en op onze shirts is ze er toch een beetje bij." Daphne verwacht dat het een bijzondere dag zal worden, eentje met een lach en een traan. ,,Het wordt hoe dan ook een hele mooie herinnering."Carpe diem:De shirts die Team Couty morgen zal dragen.

Privéfoto. 
Team Couty loopt niet zoals de dresscode voorschrijft in het roze, maar in het blauw. Eerdere edities liepen Daphne en haar moeder ook in een andere kleur dan roze. ,,Dat doen we om er een beetje tussenuit te springen. Blauw hadden we nog nooit gehad, dus vandaar die kleur." De letters op de t-shirts zijn wel in het roze. Op de voorkant 'Team Couty' en op de achterkant 'Carpe that fucking diem', Couty's lijfspreuk. ,,Haar leven bestond uit 'pluk de dag'. Morgen kan een hele andere dag zijn dan vandaag, dus maak van elke dag wat moois," vertelt Daphne. 


Patricia Wessels, een van de vriendinnen van Couty die morgen meelopen, vertelt dat Couty zich ondanks haar ziekte altijd inzette voor anderen. ,,Ziek of niet ziek, ze kon er echt van genieten iets te doen voor een ander." Dit deed ze onder meer bij de 'Ladies Circle' in Schiedam, een serviceclub van vrouwen die zich inzet voor de ondersteuning van allerlei goede doelen. 


,,Toen we hoorden van Daphnes idee zeiden wij meteen: 'dan lopen we met je mee'." Een knalblauw statement te midden van een oase van roze. ,,Zo eigenwijs als Couty was, zijn wij nu ook. Met zijn allen in het blauw in plaats van in het roze. Met Couty op ons hart" 

Bron: www.ad.nl