Leeft u mee met Hospice Koningshove?

18-04-2021 18:22
                      

Het kan iedereen overkomen; de onheilstijding dat bij een ernstige ziekte, genezing niet meer mogelijk is. Het is niet altijd mogelijk om in deze laatste levensfase thuis te blijven. 


Een 'hospice' biedt in zo'n situatie de mogelijkheid om de zorg -met behulp van vrijwilligers, beroepsmatige hulpverleners en de familie- voort te zetten, waarbij de eigen huiselijke omgeving zo goed mogelijk wordt nagestreefd. Een kleinschalig 'thuis' waarin ruimte en tijd is voor elkaar.


Goed nieuws voor inwoners van Delfgauw, Pijnacker en Nootdorp:


Uitbehandelde, terminale inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp moeten nu een beroep doen op hospicemogelijkheden in bijvoorbeeld Delft of Voorburg. Maar daar is niet altijd plaats. En de aanrijtijd voor de eigen, vertrouwde huisarts is bovendien vaak te lang, waardoor de cliënt en zijn familie zijn aangewezen op een 'vreemde' dokter. Twee Delftse huisartsen kwamen op het idee om in Pijnacker-Nootdorp een zelfstandig hospice te vestigen. Dit plan krijgt veel steun bij alle lokale huisartsen en bij de gemeente.


Hospice Koningshove: tijd voor elkaar:


De voorbereidingen zijn in volle gang. De locatie en de naam voor het nieuwe hospice zijn bekend: Hospice Koningshove wordt gevestigd op een rustige, groene plek, goed verborgen tussen het Koningshof en de Nederlands Hervormde (dorps)kerk. Het doel is om hier een 'huis' te realiseren met in ieder geval vier en mogelijk uiteindelijk zes volledig ingerichte bewonerskamers, twee logeerkamers en diverse ruimtes voor verzorgers en bezoekers.


Draagt u een steentje bij? 


Er is veel geld nodig om Hospice Koningshove te kunnen realiseren. Uw donatie is daarom meer dan welkom!


Ga naar www.koningshove.nl en kijk bij 'steun Koningshove'.


U kunt zich op deze site ook aanmelden voor de nieuwsbrief of als geïnteresseerde vrijwilliger.Lionsclub Nootdorp - Pijnacker omarmt het project Koningshove en steunt de Stichting Koningshove. Wij zetten ons in voor de realisatie van dit project, o.a. door het organiseren van fundraising activiteiten. We doen graag een beroep op iedereen die de oprichting van een eigen hospice in Pijnacker een warm hart toedraagt.


Bron: www.telstar-online.nl/nieuws/actueel