Leerlingen van De Kameleon schenken bijna 10.000 euro aan Vicki Brownhuis.

03-08-2022 19:52

 

Auteur: Claudia Zanin - ad.nl/den-bosch

 

 

 

 

De leerlingen van kindcentrum De Kameleon zijn trots op het bedrag dat ze hebben ingezameld voor Vicki Brownhuis. 

Foto: De Kameleon.

 
 
 
 
 
 
DEN BOSCH - Een ongekend hoog en uniek bedrag. Zo noemt het Vicki Brownhuis, het Bossche centrum voor leven met en na kanker, de cheque van 9.659,64 euro die het centrum kreeg van school De Kameleon. 
 
Alle groepen van De Kameleon zamelden vlak voor de zomervakantie geld in als ‘tegenprestatie’ voor het door het Vicki Brownhuis speciaal ontwikkeld lespakket voor scholen. ,,Een op de drie personen krijgt namelijk kanker; het bespreekbaar maken is zó belangrijk’’, aldus projectmanager en vrijwilligster Barbara van der Meulen (60). 
 
 
Bij het lespakket staat praten en vragen stellen over kanker centraal. Kinderen kunnen hun eigen ervaringen delen. De onderbouw leert bijvoorbeeld handmassage geven; de bovenbouw bezoekt het Vicki Brownhuis, praat met een ervaringsdeskundige, en ziet onder meer ‘foute’ cellen door de microscoop.
 

Handmassage als verwenmoment:


Van der Meulen: ,,Die handmassage is een verwenmoment voor iemand die het goed kan gebruiken. De kinderen kunnen dit op hun beurt ook gemakkelijk aan iemand anders leren. De hele klas was zen, zelfs de grootste stuiterballen, haha!” Er is ook een passend gastles-pakket voor zowel middelbaar- als voortgezet onderwijs. De lessen worden gegeven door opgeleide vrijwilligers van het Vicki Brownhuis.

 

Erover praten helpt. Van der Meulen: ,,Kanker is een ziekte die je overkomt. Door te delen, word je gesterkt. Je hoeft het niet alleen te doen. Doordat de hele school ermee bezig was, weet je dat er bij zo’n 300 gezinnen over wordt gesproken.”

De kinderen van De Kameleon hopen dat het ingezamelde het geld gebruikt wordt voor nieuw materiaal en een fijne chillplek in het Vicki Brownhuis, met games of spellen voor de jeugd. 

 

 

 

Bron: www.ad.nl