Legendarische Simon Kistemaker (81), oud-trainer De Graafschap, Cambuur en FC Dordrecht, overleden.

24-11-2021 09:24


Auteur: Sportredactie - ad.nl/nederlands-voetbalSimon Kistemaker.

Simon Kistemaker. 

Pro Shots.

Simon Kistemaker is dinsdag in zijn woonplaats Heemskerk overleden. De in IJmuiden geboren oud-trainer van onder meer Cambuur, Telstar, De Graafschap en FC Dordrecht leed aan kanker. Hij is 81 jaar oud geworden. In zijn column noemde verslaggever Sjoerd Mossou Kistemaker onlans nog 'een van de kleurrijkste en authentiekste Nederlandse trainers aller tijden'.


Kistemaker begon zijn trainerscarrière in Australië bij Brisbane Lions. Een paar jaar later wist hij FC Volendam te behoeden van degradatie als interim-trainer en volgde een overstap naar Cambuur. Dat verliep minder succesvol. 


Onder leiding van Kistemaker promoveerde FC Dordrecht naar de eredivisie en werd De Graafschap ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie. Daar groeide 'De Kist' uit tot een absolute clublegende. 


De laatste jaren trok Kistemaker zich noodgedwongen terug uit de voetbalwereld. Hij werd getroffen door een hersentumor, prostaatkanker, darmkanker en een zware hartoperatie. Vorig jaar zomer overleed zijn vrouw en grote steun Thea en verloor hij de zin in het leven, maar gesteund door onder anderen Hans Kraay jr. en Erik ten Hag krabbelde hij weer iets op. De kanker keerde helaas weer terug en was in tegenstelling tot eerdere succesvolle behandelingen niet meer te stoppen. 


Kistemaker is 81 jaar oud geworden.


Pim Ras Fotografie

Pim Ras Fotografie.

Bron: www.ad.nl