Leidse start-up krijgt 300.000 euro voor ontwikkeling kankerbehandeling.

23-11-2021 16:15


Auteur: Rik Visser - sleutelstad.nl







Het investeringsfonds UNIIQ en dochteronderneming van de Universiteit Leiden Libertatis Ergo Holding (LEH) investeren samen 300.000 euro in de Leidse start-up Imuno. Het bedrijfje ontwikkelt een nieuwe immunotherapie tegen kankertumoren. Een therapie die zich niet rechtstreeks op kankercellen richt, maar op stimulatie van het immuunsysteem om de zieke cellen op te ruimen. Het bedrijf richt zich op tumortypen waarvoor nu nog weinig tot geen effectieve geneesmiddelen zijn.


Door 'targets' te identificeren, die alleen op tumoren voorkomen en als een herkenningpunt voor het immuunsysteem functioneren, worden immunotherapieën effectiever. Daarmee pakt Imuno een van de grootste problemen aan die voorkomen bij de behandeling van kanker. Want er is gebrek aan goede 'targets' waardoor een weinig herkenningspunten voor de medicijnen zijn en de behandeling minder effectief kan zijn.


"We zijn erg blij dat Imuno ervoor gekozen heeft om deze startup in Leiden te ontwikkelen, met de steun van UNIIQ en LEH. We zijn ervan overtuigd dat Imuno's technologie een bijdrage kan leveren op het gebied van kankerbehandeling", zegt Rob Mayfield van geldschieter LEH.


Speciale technologie:


De nieuwe technologieën van Imuno leggen de focus op neo-epitopen. Dat is een 'target' dat alleen voorkomt op tumoren. Daardoor is het mogelijk om behandelingen op maat te realiseren en daardoor kunnen er specifieke antistoffen worden ontwikkeld tegen kanker. Daardoor is de technologie ook bruikbaar voor ontwikkeling van de ontwikkeling van celtherapie en anti-kankervaccins.


De investering kan onder meer gebruikt worden voor de doorontwikkeling van de therapie, identificatie van antistoffen en uitbreiding van het team.




Bron: www.sleutelstad.nl