Levensloop 2019: Financiering van regionale projecten.

10-12-2019 19:37

Grants Relais pour la Vie 2019Brussel, 9 december 2019 - Naast de financiering van kankeronderzoek en projecten die de levenskwaliteit van de patiënt ten goede komen, zoals de social, beauty en Grants fysieke activiteit, ondersteunt Stichting tegen Kanker ook lokale initiatieven in de steden en gemeenten die een Levensloop organiseren.

 

In België ontpopte Levensloop, de vele 24 uursevenementen van Stichting tegen Kanker, zich tot een hartverwarmende en succesvolle beweging. Sinds 2011 komen er steeds nieuwe evenementen bij en groeit de community zienderogen. In 2019 werd meer dan 4 200 000 euro ingezameld in 28 verschillende gemeentes, door meer dan 1509 teams, 700 vrijwilligers, 75108 deelnemers, door en voor 4300 Vechters (mensen met of na kanker) en ook dankzij tienduizenden bezoekers.


Voor meer info zie www.levensloop.be  & dit filmpje.


Een deel van het ingezamelde geld gaat sinds 2018 naar de "Levensloop Grants" van Stichting tegen Kanker.


Levensloop Grants:

Sinds 2017 kunnen lokale initiatieven die ten goede komen aan het welzijn van patiënten en hun naasten een aanvraag indienen voor steun van Stichting tegen Kanker. Deze "Levensloop Grants" worden gefinancierd met een deel van het geld dat de Levenslopen, in de regio van die initiatieven inzamelde. Met de Levensloop Grants wil Stichting tegen Kanker:

 

  • Tegemoetkomen aan de groeiende noden op het terrein die niet binnen de huidige ondersteuningsmogelijkheden van de Stichting tegen Kanker passen;
  • Lokale projecten financieren in de gemeenschappen waar Levensloop georganiseerd wordt. Levensloop wordt in de eerste plaats georganiseerd om solidariteit te tonen met de Vechters en hun naasten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een deel van de inkomsten terugvloeit naar lokale projecten voor Vechters en hun naasten.

 

De Levenslopen weten nu welke projecten in 2019 in hun regio gesteund worden door de formidabele inzet die de comités, vrijwilligers en sympathisanten leverden tijdens, voor en na hun 24 uur durende Levensloop. In totaal werd er € 271 859 toegekend aan 69 projecten.

 


Selectie:

 Stichting tegen Kanker richtte in 2018 een onafhankelijke raad van experts én patiënten en naasten op, die beoordeelde welke projecten in aanmerking komen. Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk van een regio konden een aanvraag indienen. De mogelijke bestemming werd doelbewust ruim gehouden om in de realiteit te kunnen beantwoorden aan de lokale noden.


Ontdek hier de laureaten Levensloop Grants 2019 >>Bron: www.kanker.be/nieuws