Levensloop Deinze schenkt 2.200 euro aan Villa Zomernest.

15-12-2020 17:53Auteru: Anthony Statius  - hln.be/deinze   

Deinze/Sint-Martens-Latem: Levensloop Deinze steunt Villa Zomernest, het toekomstige inloophuis voor mensen na een kankerbehandeling in buurgemeente Sint-Martens-Latem. Zaterdag werd een 'grant' ter waarde van 2.200 euro van de Stichting tegen Kanker overhandigd aan Ingrid De Meester, oprichtster van Villa Zomernest.


Na de fondsenwerving voor Tour of Hope, het corona-alternatief van het evenement Levensloop, heeft Levensloop Deinze de opbrengst geschonken aan het lokale project Villa Zomernest. Deze vzw werd opgericht door de Latemse Ingrid De Meester, die in 2018 de diagnose van borstkanker kreeg. In Villa Zomernest wil Ingrid met haar team een plek creëren, waar vrijwilligers en lotgenoten samen op zoek gaan naar meer levenskwaliteit na kanker. Momenteel is lokaal bestuur van Sint-Martens-Latem samen met de vrijwilligers van Villa Zomernest bezig met de werken om de villa klaar te stomen voor de start van de activiteiten. Het inloophuis opent volgend jaar.


"We schenken een bedrag van 2.200 euro om te investeren in de inrichting van de massageruimte in het inloophuis", zegt Els Vermeire van Levensloop Deinze. "Villa Zomernest zal als inloophuis ruimte en veiligheid scheppen voor mensen die zelf of via hun naasten door kanker getroffen zijn." 


Meer info via: www.villazomernest.be
Bron: www.hln.be