Linda Hakeboom bespreekt in vlog borstkanker met haar moeder: 'Ik denk 24/7 aan je'

26-11-2020 20:46


Auteur: Ellen Hensbergen - linda.nl/tv/vlog
Foto :Linda's Kankerverhaal.
Documentairemaker en presentator Linda Hakeboom (34) is gediagnosticeerd met borstkanker. In 'Linda's kankerverhaal' deelt ze haar ervaringen met je door middel van vlogs.


Op LINDA.nl/kankerverhaal vind je wekelijks een update: de ene week gefilmd, de andere week geschreven.


Humor:

In vlog nummer drie toont Linda de aanloop naar haar eerste chemotherapie. Haar moeder en stiefvader komen regelmatig langs om lekkere, gezonde maaltijden te koken en vriendin Tessa regelt Zoom-workouts om fit te blijven.


Haar vriend Rolf heeft gelukkig hier en daar nog tijd voor een gezonde portie humor. Als hij Linda in een rolstoel het ziekenhuis uit duwt na de IVF-behandeling, verzucht ze dat ze het allemaal maar raar vindt. Rolf ziet juist de voordelen van deze situatie en grapt: "Voor mij persoonlijk voelt dit als een enorme machtspositie. Als ik wil stilstaan, kan dat. Ik kan je ook láten staan hier."


24/7:

Ook serieuzere momenten komen aan bod in deze nieuwe vlog. Linda vraagt aan haar moeder hoe het met haar gaat. Na een kleine stilte antwoordt ze: "Als je dochter kanker heeft, denk je daar 24 uur per dag aan. Ik slaap wel, maar mijn eerste en laatste gedachte zijn bij jou."


"Toen ik van jouw kanker hoorde, stortte mijn wereld in elkaar. Ik ben gewend dat ik zelf iets heb, laat mij dit ook maar hebben. Ik zou het heel graag van je overnemen." Je bekijkt hun hele gesprek in de video hierboven.Blijf de komende weken de ervaringen van Linda Hakeboom volgen via LINDA.nl/kankerverhaal.


Vlog nummer een en twee zijn daar ook te zien.