Linda Hakeboom over haar borstkanker: 'Wat verdrietig dat hier een taboe op rust'.

14-09-2020 20:36


Auteur: Ellen Hensbergen - linda.nl/nieuwsIn de nieuwe LINDA. gaat documentairemaker Linda Hakeboom (35) in gesprek met acteur Nasrdin Dchar (41). Over de balans tussen flink en gevoelig zijn, persoonlijke zaken online delen en angst voor de dood.


Ook de borstkanker van Hakeboom komt ter sprake: ze vertelt waarom ze besloot haar diagnose online te delen.


Borstkanker:

Online probeert de documentairemaker niet elk aspect van haar leven te belichten. Sommige dingen vindt ze te privé om te delen, maar ze zette wel op Instagram dat ze voor een knobbeltje in haar borst naar het ziekenhuis moest. Het bleek vlak daarna kwaadaardig te zijn, met uitzaaiingen. "Dan maak je best wel iets kwetsbaars openbaar, toch vond ik het belangrijk om te delen."


Ze vervolgt: "De hoeveelheid reacties die ik daarop kreeg was bizar. Sommige mensen zeiden: 'Wat dapper dat je daar zo open over bent' en toen dacht ik: wat verdrietig eigenlijk dat er blijkbaar een taboe op rust. Maar uiteindelijk denk ik: als ik ook maar één iemand heb aangezet om eerder naar de huisarts te gaan als ze iets geks in haar borst voelt, en ze is er op tijd bij, dan ben ik al heel blij."


Bang voor de dood:

Als Dchar haar vraagt of ze bang is voor de dood, antwoordt Hakeboom goudeerlijk. "Nou, daar ging ik natuurlijk ook ineens veel over nadenken. Maar mijn conclusie was 'nee'. Ik voelde echt: als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn."Benieuwd naar de rest van het interview? Dat lees je in LINDA.195, 'MAN VOOR EEN DAG', die vanaf woensdag 16 Sep 2020 in de winkel - en online - te vinden is.


Lees ook:

Linda Hakeboom krijgt 'zwaarste chemotherapie' en laat eitjes invriezen
Bron: www.linda.nl