Linda Hakeboom wil boek schrijven over ervaringen met borstkanker: 'In mijn hoofd is die ziekte echt nog niet weg'

26-01-2022 17:49Linda Hakeboom heeft een heftige behandeling tegen borstkanker achter de rug. Hoewel de behandeling klaar is, denkt de documentairemaakster nog elke dag aan de ziekte. Aan Grazia vertelt ze dat ze een boek wil schrijven over haar ervaringen met borstkanker. 


Boek Linda Hakeboom:


Anderhalf jaar geleden werd bij Linda Hakeboom borstkanker geconstateerd. Linda onderging vervolgens een heftige chemotherapiebehandeling. Eind vorig jaar was ze eindelijk klaar met de behandeling. Maar dat betekent niet dat borstkanker geen grote rol meer speelt in het leven van Linda.


"Ik vind het nog wel heel spannend om naar de toekomst te kijken. Het is niet dat ik allerlei voornemens heb als: in 2022 wil ik dit doen of die plek op de wereld gezien hebben. Ik ben nog veel te veel van de schrik aan het bekomen; in mijn hoofd is die ziekte echt nog niet weg", vertelt Linda openhartig aan Grazia.


Toch heeft de documentairemaakster nog wel één doel voor 2022. "Mijn enige echte doel voor 2022 is een boek schrijven over alles wat ik heb meegemaakt", laat ze weten.


De periode na de behandeling:


Eerder maakte Linda Hakeboom vlogs voor LINDA waarin ze vertelde over haar ervaringen met borstkanker en chemotherapie, maar ze wil in het boek dieper ingaan op wat ze allemaal heeft meegemaakt. "Ik ben nu alles wat er in mijn hoofd opkomt aan het opschrijven - dat helpt ook bij de verwerking - en pas later ga ik kijken wat de hoofdlijn wordt."


De periode na de behandeling valt Linda behoorlijk zwaar. Ze liet op Instagram weten dat ze het lastig vindt om gewoon weer door te gaan met leven. "Na zo'n ziekbed, een tijd die om niets anders draait dan puur overleven, is het best wel wennen om weer mee te draaien in 'het leven van alledag'. De zorgeloosheid is er een beetje vanaf. Het gevoel dat er sowieso een morgen gaat zijn. Dat doet deze ziekte met je, denk ik."


Ook gaf ze nog een tip mee aan haar volgers. "Ken je iemand die ook iets heel intens heeft meegemaakt, vergeet dan niet om -ook als de behandeling klaar is- af en toe te vragen hoe het nú met diegene gaat. De periode na zoiets is minder zichtbaar aan de buitenkant, maar soms nog steeds best ingewikkeld aan de binnenkant. 
Bron: www.flaironline.nl