Lions Vlietranden doet van zich spreken.

19-11-2019 17:20mainImage                                                                                                                        


                                                                                          

Een door Lions Vlietranden zaterdagavond georganiseerde wijnproeverij en diner ten behoeve van KiKa (Kinderen Kankervrij) heeft naar schatting een bedrag van tussen de 1000 en 1250 euro opgleverd.


Aan de Wine&Dine in tennispark Overdam namen zestig wijnliefhebbers deel. Rien Schimmel, ambassadeur van KiKa, informeerde de aanwezigen over de huidige stand van zaken met betrekking tot het onderzoek bij kinderen met kanker. Jaarlijks krijgen vijf honderd en vijftig kinderen in Nederland te maken met een vorm van kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. KiKa wil dit percentage naar 95% verhogen, maar daar is geld voor nodig, veel geld.


Daartoe werft KiKa fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten, gericht op het minder pijn lijden bij behandelingen, meer genezing en hogere kwaliteit van het leven op latere leeftijd. Aan het slot van deze, door Lions Vlietranden in samenwerking met Sigro Westvlietweg en tennispark Overdam georganiseerde wine&dine, werden ook nog twee bijzondere flessen wijn geveild. Een Hermitage uit 2013 ging voor 150 euro onder de hamer, een fles Château Cantemerle uit 2007 bracht 250 euro op.
Bron: www.voorburgsdagblad.nl/Algemeen