Lionsclubs helpen het Prinses Máxima Centrum.

11-07-2021 18:08
Foto: Lionsclub.

HARDINXVELD-GIESSENDAM: Samen met een groot aantal andere Lionsclubs in Nederland brachten ook de regionale Lionsclubs Alblasserwaard Tablis en Molenlanden een bedrag van € 335.000 bij elkaar voor de inrichting van ouder-kind kamers in het Prinses Máxima Centrum. Onder meer met de verkoop van knuffelleeuwtjes en diverse andere acties, hebben de Lions het benodigde geld ingezameld. Op 29 juni overhandigde een delegatie van de Lions een cheque met het bedrag aan de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum.


Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie samengebracht. Zo krijgt elk kind de beste behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland deze ernstige ziekte en nog steeds overlijdt één op de vier kinderen er aan.


Dit landelijk centrum voor de behandeling van kinderkanker heeft 85 zogenaamde ouder-kind kamers. Deze kamers geven de ouders de mogelijkheid om dag en nacht bij hun kind te zijn en daarmee het kind een 'thuisgevoel' te geven. Deze kamers waren toe aan een grondige renovatie, waarvoor het geld ontbrak. Door de bijdragen van de Lionsclubs konden ze nu worden opgeknapt.


Hoewel donatie van de leeuwtjes het uitgangspunt van de actie is, zijn er nog een aantal leeuwtjes te koop.


Info: secretaris Dick de Jong: djdejong@planet.nl of 06-22845889.
Bron: www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl/lokaal/zorg