Longkanker: nieuw 'revolutionair' medicijn vermindert sterfte door kanker met 34 procent.

31-01-2022 18:10


Auteur: CHRISTOPHER SHARP - express.co.uk/life-style/health
LONGkanker is een van de meest voorkomende maar ernstigste vormen van kanker in het VK. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang om de symptomen te kennen, zodat, als er een wordt gediagnosticeerd, de behandeling snel en effectief kan worden uitgevoerd. Tijdens de behandeling is zojuist een nieuw medicijn goedgekeurd voor gebruik in het VK.


Elk jaar wordt in het VK bij ongeveer 47.000 mensen longkanker vastgesteld. Behalve dat het een van de meest voorkomende vormen van kanker is, is het ook een van de ernstigste. Het is moeilijk om longkanker vroeg op te vangen, omdat, zegt de NHS: "Er zijn meestal geen tekenen of symptomen in de vroege stadia van longkanker." Als de kanker vroeg wordt gediagnosticeerd, kan het aangetaste deel van de long worden verwijderd.


Als de kanker echter verder is gevorderd, kan radiotherapie of chemotherapie worden toegepast.


Vandaag 31 Jan 2022 is echter een nieuwe baanbrekende behandeling voor longkanker goedgekeurd voor gebruik door de NHS.


Het heet atezolizumab en het is een vorm van immunotherapie die zal worden gebruikt voor de behandeling van niet-kleincellige longkanker (NSCLC).


Meer dan 850 patiënten in het VK komen in het eerste jaar in aanmerking voor het medicijn, oplopend tot 1.000 in het derde jaar.Longen en NHS-logo.

Een nieuw medicijn genaamd Atezolizumab is goedgekeurd voor gebruik door de NHS.

(Beeld: Getty Images)

De NHS zegt dat onderzoeken hebben aangetoond dat atezolizumab "het risico op terugkeer van kanker of overlijden aanzienlijk kan verminderen met 34 procent bij mensen met NSCLC in een vroeg stadium".


Amanda Pritchard, chief executive van NHS Engeland zei: "Door atezolizumab zo snel mogelijk beschikbaar te maken, hebben NHS-patiënten nu een zeer opwindende nieuwe behandeling die het potentieel heeft om hun risico op terugval van kanker drastisch te verminderen."


Als onderdeel van het langetermijnplan van de NHS willen ze elk jaar 55.000 meer mensen redden.


Net als bij andere vormen van kanker, zijn er een aantal symptomen, waarvan de meeste worden gevonden bij hoesten.


Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.
Bron: www.express.co.uk