Longkankeroperatie Kathy Griffin voorspoedig verlopen.

03-08-2021 19:47De operatie van Kathy Griffin is voorspoedig verlopen. Bij de actrice en comédienne werd een deel van haar linkerlong verwijderd omdat er kanker was geconstateerd.Kathy Griffin.

Foto: GETTY IMAGES.

Haar woordvoerder liet maandag 2 augustus 2021 aan Deadline weten: "De dokters zeggen dat de procedure zoals gepland is verlopen. Kathy rust nu uit en begint met haar herstel."


Haar woordvoerder liet maandag aan Deadline weten: "De dokters zeggen dat de procedure zoals gepland is verlopen. Kathy rust nu uit en begint met haar herstel."


Griffin maakte de diagnose maandag 2 augustus 2021 eerder op de dag pas bekend. Op Twitter schreef de actrice: "Ik moet jullie iets vertellen. Ik heb kanker. Ik ga zo een operatie in waarbij de helft van mijn linkerlong wordt verwijderd. Ja, ik heb longkanker terwijl ik nooit heb gerookt.


De actrice, vooral bekend van Saturday Night Live en Suddenly Susan, vertelde dat de dokters optimistisch waren, 'omdat de kanker in het eerste stadium is en alleen in mijn linkerlong zit'. "Hopelijk hoef ik hierna geen chemotherapie of bestraling te ondergaan. Ook zal ik waarschijnlijk geen moeite hebben met mijn ademhaling."


Griffin hoopt er binnen een maand weer bovenop te zijn. "Uiteraard ben ik gevaccineerd tegen het coronavirus. De gevolgen waren nog dramatischer geweest als ik dat niet had gedaan."
Bron: www.telegraaf.nl/entertainment