Longtumor verwijderd bij VRT-correspondent Björn Soenens: “Nu begint mijn herstel”.

21-04-2023 18:28

 

 

Auteur: BDB - hln.be/showbizz

 

 

Björn Soenens deelt gezondheidsupdate vanuit UZ Gent.

Björn Soenens deelt gezondheidsupdate vanuit UZ Gent. 

Foto: Instagram / Wannes Nimmegeers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
SHOWBIZZ:  VRT-correspondent Björn Soenens (54) laat op Instagram weten dat artsen z'n longtumor verwijderd hebben. “Nu begint m’n herstel”, schrijft hij bij een foto vanuit z'n ziekenhuisbed in het UZ Gent.
 
 
In z'n bericht bedankt Soenens het ziekenhuispersoneel. “Al die fantastische mensen: de oncoloog, de longspecialisten, de uitstekende chirurgen, de dag- en nachtverplegers, het keukenpersoneel, de kinesisten, de anesthesisten en de pijnpomp, en de nodige zuurstof. Ik ben heel dankbaar voor al die prachtige zorg en zorgverleners. Ze verdienen groot applaus, elke dag.”
 
 
VRT liet eind maart weten dat er longkanker was vastgesteld bij Soenens. De VS-correspondent voor alle platformen van VRT NWS zou daardoor een tijdje van het scherm verdwijnen. “Bij een scanonderzoek werd een verdacht gezwel gevonden in de rechterlong van Björn. De longkanker werd in een vroeg stadium ontdekt. Snel ingrijpen met een operatie verhoogt volgens de artsen de kans op een totale genezing”, klonk het.
 

Nu die operatie achter de rug is, kan het herstel beginnen. “Eerst in het UZ, daarna in de thuisomgeving”, aldus Soenens. In juni  2023 hoopt hij opnieuw aan de slag te kunnen gaan als VRT-correspondent.

 

 

Voor het Bericht van instagram klik hier

 

 

 

Bron: www.hln.be