Lotte (29) heeft op jonge leeftijd darmkanker: 'Het is misschien niet te genezen'.

28-11-2020 19:53Auteur: Lotte Kuipers - linda.nl/nieuws/fragment-gemist


Fragment gemist.Foto: Still Mijn Leven in Hun Handen.


De 29-jarige Lotte dacht niet aan darmkanker toen ze ineens heftige pijn in haar buik kreeg, maar dat bleek het wél te zijn. En dat is zeldzaam, voor iemand van haar leeftijd.


"Alles wat ik at en dronk spuugde ik weer uit. Maar die pijn was het allerergste", vertelt ze in het programma Mijn Leven in Hun Handen. 


Jonge leeftijd:

Het begon twee jaar geleden met hevige buikpijn. Ook viel Lotte vijftien kilo af. "Soms was het zó erg dat we 's avonds laat nog naar het ziekenhuis gingen. Ik dacht: help mij, want ik heb te veel pijn", vertelt ze. Toch kwamen de artsen er maar niet achter wat er aan de hand was.


Na het zoveelste nachtelijke bezoekje aan het ziekenhuis besluiten de artsen nog een scan te maken. "Daar kwam gelukkig iets uit. Ik zeg gelukkig, want ik dacht: eindelijk, ze zien iets. "


Maar Lottes opluchting is van korte duur, want uit de onderzoeken blijkt dat ze darmkanker heeft. En de kanker zit niet alleen in haar darmen, maar is ook uitgezaaid naar haar lever.


Darmkanker:

Volgens arts Babs Zonderhuis is het uniek voor iemand van Lottes leeftijd, omdat darmkanker meestal pas vanaf 55 jaar voorkomt. "Het is misschien niet te genezen, maar er zijn gevallen dat het wel is gebeurd. Dus dat kleine beetje hoop, daar houd ik me aan vast.", vertelt Lotte. Ze moet zware chemokuren ondergaan en krijgt daarna twee ingrijpende operaties.