Love Island-ster Demi Jones kondigt aan dat ze kankervrij is.

15-12-2021 17:10
Demi Jones

AFBEELDINGSBRON,GETTY IMAGES.

Voormalig Love Island-deelneemster Demi Jones heeft aangekondigd dat ze kankervrij is.


De reality-tv-ster, 23, werd in mei gediagnosticeerd met schildklierkanker en onthulde het laatste nieuws aan fans op Instagram.


Ze schreef: "Ik ben kankervrij! Ik heb het gedaan! Ik heb de resultaten van mijn volledige lichaamsscan terug en er is geen enkele kankercel meer in mijn lichaam."


Schildklierkanker is een zeldzame vorm van kanker die een kleine klier aan de basis van de nek aantast die hormonen produceert.


Demi, die in de 2020-serie van de ITV-show was, deelde een foto van zichzelf buiten het Queen Alexandra Hospital in Portsmouth.


Ze schreef: "Het is mentaal en fysiek zo'n moeilijk jaar voor mij geweest met mijn operaties en behandeling, maar ik ben het afgelopen jaar buitengewoon dankbaar voor ieders vriendelijkheid en steun.


"Ik zal een pleitbezorger blijven voor kankerbewustzijn en al mijn liefde en kracht gaat uit naar degenen die blijven vechten tegen deze vreselijke ziekte, op een gezond en gelukkig 2022."


Schildklierkanker komt het meest voor bij mensen van in de dertig en vrouwen hebben volgens de NHS twee tot drie keer meer kans om het te ontwikkelen dan mannen.
1px transparante lijn

Demi's Instagram-volgers ontvangen updates van haar sinds ze begin april een knobbel in haar nek ontdekte.


Haar diagnose kwam nadat ze was opgenomen in het ziekenhuis waar een "mogelijk kankerachtige" knobbel was verwijderd.
Demi betrad de Love Island-villa op dag 16 van Love Island 2020 en bereikte de finale, waar ze derde werd naast Luke Mabbott, met wie ze samenwerkte in de show. Ze zijn sindsdien gesplitst.


Collega voormalige Love Islanders Sharon Gaffka en Dr. Alex George waren onder degenen die hun felicitaties stuurden.


Ze verschijnt momenteel op ITV's Strictly The Real Full Monty, waar beroemdheden strippen om het bewustzijn van kanker te vergroten en gecontroleerd te worden


Wat u moet weten over schildklierkanker:


"Het is heel goed te behandelen en voor de meeste schildklierkankers zouden we niet verwachten dat ze een significante impact hebben op je levensverwachting", zegt dr. Amy Roy tegen Radio 1 Newsbeat.


Ze is een klinisch oncoloog die gespecialiseerd is in schildklierkanker en zegt dat er vier soorten zijn, waarvan de meest voorkomende bij jongere mensen voorkomt.


"Er is een kleine groep die dodelijk kan zijn, maar gelukkig zijn ze zeer zeldzaam. En ze komen meestal voor bij oudere mensen."


De tekens:


Dr. Roy zegt dat voor de meeste mensen hun kanker per ongeluk wordt opgepikt wanneer ze om een ​​andere reden een scan ondergaan.


"Maar voor sommigen zal het zijn omdat ze een knobbel in hun nek hebben gevoeld."


Zij adviseert iedereen die een knobbeltje in de nek voelt, dat langer dan een paar weken blijft zitten en niet gepaard gaat met verkoudheid, hoesten of keelpijn, naar de huisarts te gaan.


De behandeling:


Schildklierkanker heeft een "heel goede prognose omdat er zulke goede behandelingen zijn", aldus dr. Roy.


Ongeveer negen op de tien mensen leven vijf jaar na de diagnose schildklierkanker. Veel hiervan zijn genezen en zullen een normale levensduur hebben.Arts die de keel van de patiënt onderzoekt
Dr. Roy zegt dat een huisarts in staat zal zijn om te onderzoeken en indien nodig een verdere behandeling voor te stellen.

AFBEELDINGSBRON,GETTY IMAGES.
Ze voegt eraan toe dat sommige behandelingen een operatie omvatten om de klier te verwijderen - wat vaak het enige is dat je nodig hebt.


"Een andere mogelijkheid is om schildkliervervangend hormoon te geven, zodat je lichaam niet het hormoon produceert dat schildklierkanker kan veroorzaken."


Er zijn andere behandelingen, zoals het slikken van een radioactieve tablet of vloeistof die kankercellen kan doden - en in "zeldzame gevallen" heeft u mogelijk meer conventionele behandelingen nodig, zoals chemotherapie of radiotherapie.


Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.
Bron: www.bbc.com/news