Luxe behandelstoelen in Harderwijk en Lelystad.

04-11-2021 16:39BY ST JANSDAL - lokaleomroepzeewolde.nl
De chemo-unit en dagbehandeling op de locaties Harderwijk en Lelystad hebben een upgrade gekregen met 41 luxe en comfortabele stoelen die patiënten extra comfort bieden.


De nieuwe behandelstoelen zijn om te bouwen tot een volwaardig bed. De chemostoelen brengen praktische voordelen met zich mee. Het scheelt tijd en is kostenbesparend. Ook zijn er allerlei bewezen psychische effecten. Mensen voelen zich minder ziek in een huiskameromgeving.


"Het werkt heel praktisch, alles is verstelbaar", geeft oncologieverpleegkundige Janneke van den Brink aan. "Voor de mensen is de eerste keer wennen, het is toch anders dan het bed dat ze gewend zijn. Als patiënten er eenmaal in hebben gezeten, zijn ze allemaal verrast door het comfort. Het zit of ligt ook heerlijk."


Patiënt Alex Schoenmakers uit Putten mocht als een van de eersten kennismaken met de stoel. Hij vindt dit een mooie vooruitgang. "Bij deze stoel is alles verstelbaar, zelfs de beenlengte. Je voelt gewoon aan alles dat er meer steun is en dat het veel steviger zit."


Een moderne stoel beschikt natuurlijk ook over hypermoderne foefjes. Alex is blij met de usb-aansluiting. "De vorige keer zat het stopcontact hoog achter me op de muur en het snoertje was natuurlijk net te kort. Ik moest mijn mobiel boven het hoofd houden om 'm te gebruiken. Nu kan ik het snoertje gewoon in de stoel inpluggen, vele malen praktischer."
Bron: www.lokaleomroepzeewolde.nl