Maas (8) krijgt jeugdlintje voor zijn inzet voor het vinden van een magisch medicijn tegen kinderkanker.

14-12-2021 16:41


Auteur: Janet van Klink - ad.nl/voorne-puttenMaas de Graaff krijgt het jeugdlintje van Westvoorne uit handen van burgemeester Peter de Jong.

Maas de Graaff krijgt het jeugdlintje van Westvoorne uit handen van burgemeester Peter de Jong. 

Foto: Gemeente Westvoorne.

Maas de Graaff uit Oostvoorne heeft het jeugdlintje gekregen van de gemeente Westvoorne. De 8-jarige jongen zet zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.


Precies een jaar geleden kreeg burgemeester Peter de Jong het eerste exemplaar van het prentenboek De avonturen van Maas en zijn magische eenhoorn overhandigd. Deze eerste verjaardag werd gevierd met een lunch in Café Centraal in Oostvoorne. De burgemeester kwam Maas daar verrassen met de Kleine Ereprijs Westvoorne. 'Maas inspireert anderen met zijn positieve uitstraling en hij loopt over van de ideeën om nog meer geld op te halen. Dat verdient alle waardering!' stelt de gemeente.


De Tekst gaat verder onder de Foto:Maas tijdens de benefietavond voor Stichting Maas.

Maas tijdens de benefietavond voor Stichting Maas. 

Peter de Jong Fotografie.
Stichting Maas:


Maas kreeg vorig jaar zelf de diagnose kanker. Zijn droom is dat er een magisch medicijn wordt gevonden. Naast het prentenboek verkoopt hij zelfgemaakte producten, die hij rondbrengt in Oostvoorne en Rockanje. Maas schrijft berichtjes op sociale media, waarmee hij heel Nederland bereikt.


De vrijwilligers van de inmiddels opgerichte Stichting Maas organiseren grotere evenementen om fondsen te werven, zoals een benefietavond en een spinningmarathon. Maas is daarbij actief betrokken.
Bron: www.ad.nl