Mama en papa van genezende ‘Spider Siem’ (6) organiseren benefiet in Pijpelheide: “Er zijn geen kankercellen meer gevonden in zijn bloed”.

04-06-2022 12:50

 

 

Auteur: Kristof Van Rompaey - nieuwsblad.be

 

 

 

Papa en mama Bjorn Van den Dries en Liesl Goyvaerts samen met zoontjes Lenn en Siem (rechts) tijdens de recente gezinsdag van Kom op tegen Kanker in Bobbejaanland.  

Foto:  ID/ Lieven Van Assche

 
 
 
 
 
 
HALLAAR, PIJPELHEIDE - De familie van de pas 6-jarige Siem Van den Dries uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) heeft heuglijk nieuws gekregen. Bij de jongen werd begin vorig jaar leukemie vastgesteld, maar uit recent onderzoek blijkt dat er geen kankercellen meer aanwezig zijn in zijn bloed. Hij heeft nog wel een hele weg af te leggen en moet nog een aantal maanden behandeld worden. Daarom organiseren de mama en papa van ‘Spider Siem’ op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2022 een benefiet in Pijpelheide, met uitstel door corona.
 
In februari van vorig jaar werd bij Siem leukemie vastgesteld. De jonge fan van Spider-Man was toen nog maar 4 jaar oud. Afgelopen woensdag werd hij er 6. Voor mama Liesl Goyvaerts en papa Bjorn Van den Dries stortte hun wereld in en braken er onduidelijke en onzekere tijden aan toen ze de diagnose te horen kregen. Intussen is hun oudste zoontje al meer dan een jaar in behandeling en gaat het gelukkig de goede richting uit met zijn gezondheid.
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
Siem tijdens zijn behandeling. Hij moet nog geregeld naar het ziekenhuis, maar hoeft er geen nachtenlang meer te blijven. 

Foto: rr

 
 
 
 
 
 
“Vorige week kregen we het nieuws dat er geen kankercellen meer te zien zijn in zijn bloed”, zegt een opgetogen mama Liesl. “De behandeling loopt nog wel tot in februari van volgend jaar. Siem krijgt dus nog chemotherapie, om er zeker van te zijn dat cellen die eventueel nog verstopt zitten, worden bestreden. Hij ondergaat ook nog heel geregeld bloedcontroles, maar onze vooruitzichten zijn toch heel positief. We zien het helemaal goed komen met hem.”
 

Snoepzakjes:


Siem moet nog heel geregeld naar het ziekenhuis, maar hij hoeft er geen nachtenlang meer te blijven. Toen dat nog wel zo was, gaf zijn mama haar werk op om voor hem te zorgen. Het gezin had toen nog geen idee over het kostenplaatje van de behandeling. Familie, vrienden en zelfs totaal onbekenden sprongen op de kar om hen een duwtje in de rug te geven.
 

“Mijn ouders namen bijvoorbeeld het initiatief om snoepzakjes te verkopen”, legt Liesl uit. “In totaal gingen er 5.936 de deur uit. Via zijn blog op Facebook ging het verhaal van onze ‘Spider Siem’ ook bijna heel België rond. De steun kwam echt vanuit alle hoeken en kanten.”
 

Van levensbelang:


Via de mutualiteit en de hospitalisatieverzekering recupereren Liesl en Bjorn een behoorlijk deel van de behandelingskosten. “Omdat Siem een levensbedreigende ziekte heeft, krijgen we ook een verhoogde tegemoetkoming”, zegt Liesl. “Maar toch vallen er nog geregeld facturen van meer dan 200 euro in de bus. Dat is toch een aanzienlijke hap uit je budget voor iets dat letterlijk van levensbelang is voor Siem. Jammer dat ze daar zo veel geld voor aanrekenen.”

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
Vorig jaar bracht de échte Spider-Man een bezoekje aan Spider Siem voor zijn vijfde verjaardag. 

Foto: rr

 
 
 
 
 
 
Sinds januari van dit jaar gaat Siem terug voltijds naar school. “Hij mag ook terug mee zwemmen en kan weer deelnemen aan feestjes”, zegt Liesl. “Het normale leven heeft zich voor hem dus weer wat hervat. Zeker in het begin had hij schrik dat zijn vriendjes hem zouden vergeten of hem niet meer leuk zouden vinden zonder zijn haren, die intussen trouwens al goed terug zijn gegroeid. De school heeft dat prima aangepakt en heeft met de klas besproken wat kanker is en waarom Siem niet meer kon komen. Intussen spelen ze weer met hem alsof hij nooit iets heeft gemist. Hij is weer gewoon een deel van de groep.”
 
 

Superhenlden en prinsessen:


Op zijn 5de verjaardag ontmoette superfan Siem vorig jaar de échte Spider-Man. Zijn zesde verjaardag kon hij deze week zowel in de klas als op zijn feestje met vriendjes uitbundig vieren. “Omdat hij veel heeft moeten missen, wilden we het dit jaar wat extra speciaal maken”, zegt Liesl. “Hij heeft er enorm van genoten.”

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 
Siem is deze week 6 jaar geworden. Dat kon hij uitbundig vieren op school en tijdens een feestje met vriendjes. 

Foto: rr

 
 
 
 
 
 
Liesl en Bjorn wilden het benefiet voor ‘Spider Siem’ eigenlijk vorig jaar al organiseren, maar corona besliste daar anders over. Op 11 en 12 juni laten ze nu toch superhelden, prinsessen, kindergrime, een ballonnenclown en springkastelen aanrukken op de speelplaats van basisschool De Hei in Pijpelheide, waar Siem les volgt. Er komt ook een foodtruck met frietjes langs en er zijn ijsjes.

“De toegang is gratis”, zegt Liesl. “We organiseren ook benefietwandelingen van 5 en 10 kilometer. Deelnemen kost 5 euro, inclusief een drankje. Voor kinderen is er een fotozoektocht waarbij ze zoeken naar superhelden en prinsessen. Aan het eind krijgen ze een geschenkje. Wie daar voor intekent, betaalt 3 euro.”

 

 

Facebook: Spider Siem

 

 

 

Bron: www.nieuwsblad.be