Man overleeft kanker (2x) en wint miljoenen in loterij.

18-09-2019 17:45Bend (Oregon) - Een man uit de stad Bend in de staat Oregon, die tot tweemaal toe genas van kanker, is nu dankzij een loterij miljonair geworden.In Amerika worden wekelijks massa's loten verkocht. (archiefbeeld)

In Amerika worden wekelijks massa's loten verkocht.

(archiefbeeld) AP.
Stu MacDonald kocht wekelijks een Megabucks-ticket en wekelijks voegde zijn vrouw hem toe: "Koop wel het winnende lot!" Op 7 september 2019 vergat Claudia MacDonald die boodschap en inderdaad, juist op die dag tikte Stu het gouden lot op de kop, zo schrijven Amerikaanse media.


"Ik ben een bevoorrecht mens", zegt MacDonald in een verklaring. "Eerst overleef ik kanker twee keer en u sta ik hier! Dit is geweldig"


De jackpot in de Megabucks-loterij was goed voor zo'n 4,6 miljoen dollar, zo'n 4,15 miljoen euro. Stu koos voor een uitbetaling in een keer: dat is de helft van de hoofdprijs. Na belastingen houdt hij daar ongeveer 1,4 miljoen euro aan over.


MacDonald kocht zijn kaartje in een café. Ook daar is men dolgelukkig, want daar werd een bonus van dik 41.000 euro aan uitgekeerd.Bron: www.telegraaf.nl/nieuws