Manon fietst voor haar vader (en STOPhersentumoren.nl) Stelvio op.

16-07-2023 19:12

 

 

• Manon met haar vader Hans.

Manon met haar vader Hans.

 

 

 

 

 

BERGAMBACHT • Manon Brasker (30) fietst maandag 24 juli 2023 de Stevio op voor het goede doel, Stichting STOPhersentumoren.nl.

 

“Mijn vader is gediagnosticeerd met de kwaadaardigste vorm van een hersentumor. De statistieken geven aan dat 80% overlijdt binnen twee jaar. Zolang mijn vader blijft strijden, strijd ik met hem mee door bergen te verzetten voor genezing”, aldus de Bergambachtse.

 

 

Traditie:


Manon, die bij Square25 in IJsselstein werkt, doet in haar vrije tijd aan yoga, wandelen, fietsen en schaatsen. “Het fietsen deed ik altijd hobbymatig met mijn vader. Met hem beklom ik verschillende bergen, zoals de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux. Graag zet ik de traditie voort, maar nu niet met hem maar vóór hem.”

 

De kwaadaardige hersentumor bij haar vader werd in juni vorig jaar geconstateerd. “Hierna heeft hij een risicovolle hersenoperatie doorstaan. Hij werd bestraald en heeft chemo gehad. Helaas blijft de tumor groeien en hebben de artsen geen behandelplan meer.”

 

 

Mont Ventoux:


Vorig jaar -25 juli 2022- reed Manon samen met een vriendin de Mont Ventoux op voor stichting STOPhersentumoren.nl. Deze rit is toen gefilmd: vimeo.com/746971870

 

 

Wie haar rit op de Italiaanse monsterberg, de Stelivio, wil steunen kan tot en met aanstaande zaterdag een gift doen in de donatiebox voor statiegeldbonnetjes bij Plus Van der Vlist in Bergambacht. 

 

 

Online doneren kan ook: 3bergentocht.nl/deelnemer/manon-brasker-1752

 

De Passo dello Stelvio (22 kilometer lang, gemiddeld 7,1%) ligt in de Italiaanse Alpen.

 
 

Voor meer Info kijk ook hier in de Evenementenkalender op deze website.