Marco Vugts loopt marathon als eerbetoon aan overleden broer; opbrengst bijna 9000 voor KWF.

12-04-2021 17:07Auteur: Miranda van Houtum - van Uden - bd.nl/den-bosch-vughtMarco Vugts doet een warming up voordat hij gaat trainen, op 11 april zal hij in zijn woonplaats Vught een marathon gaan lopen om zo geld in te zamelen voor KWF. 

Marco Vugts doet een warming up voordat hij gaat trainen, op 11 april 2021 zal hij in zijn woonplaats Vught een marathon gaan lopen om zo geld in te zamelen voor KWF.

Foto: Roel van der Aa.
VUGHT - Marco Vugts (52) liep afgelopen zondag 11 april 2021 zijn derde marathon. Dit keer niet in Rotterdam maar in zijn eigen woonplaats Vught. Als eerbetoon aan zijn broer én maat William die in 2019 aan kanker overleed. Met de looptocht haalde hij 8660 euro op voor KWF Kankerbestrijding. ,,En er druppelen nog steeds donaties binnen."


Vugts is blij met het 'ongelooflijke' bedrag. ,,Het was een hele mooie en bijzondere dag met support van veel Vughtenaren zowel aan de start als bij elke doorkomst bij de Vughtse pomp en ook onderweg. Ook op plekken waar ik eigenlijk niemand verwachtte stonden mensen om een hart onder de riem te steken."


motionele doorkomst:


De vierde ronde liep Vugts samen met zijn zoons Brian en Nigel. ,,Dat was erg bijzonder. Ik had echt kippenvel toen we op het Marktveld aankwamen. Ik ben ook door de straat van William gelopen, mijn overleden broertje. Dat was een emotionele doorkomst."


 

Finishen op de Coolsingel is mooi , maar hier kon niets tegenop. Lopen in mijn eigen dorp met een mooie opbrengst voor KWF.

Marco Vugts.
De laatste kilometers waren zwaar. ,,Ik zat er redelijk doorheen, ik had krampen in mijn kuit en branderige voetzolen maar opgeven was geen optie. De aankomst op het Marktveld was echt overweldigend. Van bovenaf hadden een paar mensen voor een mooi zonnetje gezorgd. Finishen op de Coolsingel is mooi , maar hier kon niets tegenop. Lopen in mijn eigen dorp met een mooie opbrengst voor KWF."
Bron: www.bd.nl