Mariëlle zamelt geld in om de laatste maanden van Tilburger Joeps leven onvergetelijk te maken.

15-07-2023 16:42

 

 

Auteur: Rowie van der Vliet  - ad.nl/tilburg

 

 

Mariëlle met haar dochter en Joep met zijn zoon en dochter. Foto: Mariëlle van Reenen

 Mariëlle met haar dochter en Joep met zijn zoon en dochter. 

Foto: Mariëlle van Reenen.

 
 
 
 
 
 
 
 
INDEBUURT.NL:  Het leek Mariëlle van Reenen (32) uit Hilversum en Joep (42) uit Tilburg voor de wind te gaan. Ze leerden elkaar kennen op het werk en de vonken vlogen er vanaf. In juni 2023 veranderde hun leven toen Joep hoorde dat hij kanker heeft.
 
 
“Vol goede moed bracht ik Joep naar een operatie aan zijn galblaas”, vertelt Mariëlle. “Er waren geen alarmbellen, we zouden over zes weken teruggebeld worden.” De telefoon ging eerder en er kwam een bezorgde chirurg aan de lijn die het verder wilde onderzoeken. Van een weekje rusthouden bleef niets over, want er bleek meer aan de hand te zijn: kanker.
 
 

Ongeneeslijk ziek:


“Er zaten kankercellen in het snijvlak en de galblaas. Sinds de diagnose zitten we in een rollercoaster”, vertelt Mariëlle. Die rit bestond uit scans en een nieuwe operatie, maar de pijn werd niet minder. Toch hield het stel hoop: de operatie zou vier uurtjes duren en daarna kon Joep werken aan zijn herstel. “Dat liep anders. De chirurg had niets kunnen weghalen, de kanker was al te ver gegroeid. Of we met alle dierbaren naar het ziekenhuis wilden komen als Joep wakker zou worden. In het ziekenhuis kregen het meest verschrikkelijke nieuws; Joep is niet meer te opereren en is ongeneeslijk ziek.”

 

 

Genezing is niet haalbaar:


Joep neemt stappen om zo lang mogelijk van zijn gezin te genieten, maar of hem dat gegund is blijft niet zeker. “Uiteraard gaan we er nog tegenaan om te kijken hoe we met chemo kunnen verlengen, maar we weten dat genezing niet haalbaar is en of eventuele medicatie aanslaat.”

 

 

We kunnen geen zestig jaar in twee of drie maanden proppen, maar willen het wel proberen.

 
 
 

Bucketlist afstrepen:


Er is niet veel financiële ruimte na een scheiding van zowel Joep als Mariëlle. Daarom besloten ze een GoFundMe op te richten. “Joep wil niet dat ik mij in de schulden werk. De mensen die Joep en mij kennen weten dat wij geluk halen uit de kleine dingen. Een middagje borrelen met vrienden, de kinderen meenemen naar een park, we hebben nooit veel geld nodig gehad. We hoopten op een bedrag van 2500 euro, inmiddels is er al meer dan 10.000 euro opgehaald. Een groot deel daarvan schenken we aan de kinderen.”
 
 

Geen zestig jaar in twee maanden proppen:


“We kunnen geen zestig jaar in twee of drie maanden proppen, maar willen het wel proberen. Ik wil hem in de laatste periode alles kunnen geven wat zijn hartje begeert. Hij wil graag nog één keer racen op een circuit, hij wil nog graag één keer een dagje naar Walibi met het gezin, nog een keer uit eten. Kleine dingen doen met het gezin en de familie waardoor we samen kunnen herinneren.”

 

 

Je bekijkt de crowdfunding hier.

 
 
 
 
Bron: www.ad.nl