Medewerkers VG Sensory steunen collega met borstkanker: “Ook ons testpubliek draagt een steentje bij”.

28-10-2021 19:32Auteur: Anthony Statius - hln.be/deinze
Medewerkers Sabine Deleersnyder en Katrien Careel en medezaakvoerster Evelien Goossens.

Medewerkers Sabine Deleersnyder en Katrien Careel en medezaakvoerster Evelien Goossens. 

Foto: Anthony Statius.

DEINZE: Bij het smaak- en testcentrum VG Sensory in Deinze steunen de collega's elkaar door dik en dun. Medezaakvoerder Hilde kreeg de diagnose van borstkanker en daarom zamelen haar collega's geld in voor Think Pink. "We vragen ook een vrije bijdrage aan de deelnemers van onze testen en de respons is enorm", zegt medezaakvoerder Evelien Goossens.


In 1999 richtte Evelien Goossens het smaak- en testcentrum VG Sensory op in de Tolpoortstraat (vroeger de Stationsstraat, nvdr.) in Deinze. Iedereen kan er deelnemen aan tests waarbij men vooral voedingsproducten, maar ook cosmetica en schoonmaakproducten, kan beoordelen. Samen met medewerkers Sabine Deleersnyder en Katrien Careel vormen zij een hecht team, maar sinds september moeten Evelien, Sabine en Katrien het tijdelijk zonder medezaakvoerder Hilde doen.


"Hilde heeft in september de diagnose van borstkanker gekregen", zegt Evelien. "De behandeling slaat aan en het gaat goed met haar, maar we zullen haar een tijdje moeten missen. Om haar een hart onder de riem te steken en omdat oktober borstkankermaand is, organiseren we een actie. Zo doneren we per proefpersoon die een smaaktest invult een euro aan Think Pink. We delen dit ook mee aan de deelnemers en we vragen hen ook of ze een deel van hun panelvergoeding (het bedrag dat mensen krijgen voor hun deelname, nvdr.) willen afstaan." Katrien Careel pikt in: "Heel wat mensen hebben de actie gesteund en sommigen doneren zelf hun volledige vergoeding. De actie is begon deze maand gestart en we hebben al meer dan 700 euro ingezameld. Iedereen kan nog een bijdrage leveren tot het einde van dit jaar."Wie niet tot het panelpubliek van VG Sensory behoort, maar toch de actie wil steunen, kan de actie terugvinden via www.think-pink.be/nl/Acties/
Bron: www.hln.be