Medisch wetenschappelijk onderzoek in de knel.

18-05-2020 17:57


Auteur: ANP -ridderkerksdagblad.nl/algemeen                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Foto: ANP.


                                                                                                                                                                                                                  

Goede doelen als KWF Kankerbestrijding, het Reumafonds, het Longfonds en Alzheimer Nederland maken zich grote zorgen over de gevolgen van corona voor medisch wetenschappelijk onderzoek.


Door het virus is de financiering van onderzoek onder druk komen te staan. Dat blijkt uit een inventarisatie van het KRO-NCRV programma Reporter Radio.


Door de maatregelen die in verband met corona zijn getroffen, merken belangenorganisaties dat het moeilijker wordt om medisch onderzoek te financieren. Zo laat KWF Kankerbestrijding weten dat sommige fondsenwervings-evenementen vanwege corona niet door kunnen gaan, waardoor de stichting veel geld misloopt waarmee kankeronderzoek wordt gefinancierd. Sponsorlopen en 'Alpe d'Huzes' gaan niet door.       

                                               

"De impact van corona op de kankerbestrijding is niet te onderschatten, die is echt enorm," zegt Mischa Stubenitsky van KWF in de uitzending. Er komen dit jaar tientallen miljoenen minder binnen voor onderzoek en preventie.