Meer dan 10.000 euro opgehaald voor naasten bloemenman Edwin: ‘Nu kunnen ze rustig rouwen’.

23-08-2021 16:45Auteur: Amy van den Berg - ad.nl/dordrechtEdwin Stijl.

Edwin Stijl. 

Privéfoto.


Het streefbedrag van 10.000 euro voor de nabestaanden van de onlangs aan kanker overleden bloemenman Edwin Stijl (55) uit Papendrecht is al ruim overschreden. ,,Nu kunnen zijn vrouw Claudia en zoon Pedro echt even de tijd nemen om te rouwen.''


Meer dan driehonderd mensen hebben inmiddels gedoneerd om de naasten van winkelier Edwin een hart onder de riem te steken. Ruim 11.000 euro is er opgehaald, nadat Louise Schalkwijk van bakkerij en lunchzaak Loes de doneeractie voor haar buren op de Oude Veer optuigde.


,,Wij weten als geen ander dat de kosten gewoon doorlopen en we zagen wat het allemaal met Claudia doet. De winkel is hun levenswerk en wij wilden gewoon helpen'', gaf ze aan. Met het geld kunnen Claudia en Pedro in alle rust rouwen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de kosten voor de winkel en hun huis.


Eerder gaf Claudia al aan helemaal stil te worden van de steun en liefde van iedereen. ,,Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen.'' Afgelopen donderdag 19 Aug 2021 namen familie en vrienden afscheid van Edwin. Voor de uitvaart vormden honderden mensen een erehaag in de straat waarin zijn winkel Flowers and More gevestigd is.De erehaag voor de overleden eigenaar van Flowers and More.

De erehaag voor de overleden eigenaar van Flowers and More. 

Foto: Jeffrey Groeneweg.

Bron: www.ad.nl