Meer donaties voor KWF IJsselstein dankzij QR-code.

13-10-2021 10:52Foto: kwf.nl


IJSSELSTEIN • KWF IJsselstein heeft ruim 8433,62 euro opgehaald met digitaal collecteren tijdens de collecteweek in september. Alle 59 collectanten in IJsselstein liepen dit jaar met alleen een QR-code. De onverwacht hogere opbrengst was een verrassing.


De opbrengst is zo'n 400 euro meer dan die van een jaar eerder, toen werd gecollecteerd met collectebussen en QR-code. Ferry Schraa, penningmeester KWF IJsselstein is erg blij. "Het was spannend. We hebben dit jaar voor het eerst volledig digitaal gecollecteerd. We wisten van tevoren niet hoe het zou uitpakken. Dat we meer hebben opgehaald dan vorig jaar is daarom fantastisch!"


Het bedrag is eigenlijk nog hoger, zegt Schraa. Een deel van de collectanten heeft gelopen met de algemene QR-code en een deel met een persoonlijke sticker. De opbrengsten van de algemene borden zijn niet te traceren naar woonplaats. Dat kan alleen met borden met persoonlijke QR-code. Van die borden alleen al is de opbrengst hoger.''

Als mogelijke oorzaak van de hoge opbrengst denkt Schraa, dat het standaardbedrag voor donatie met de QR-code is ingesteld op vijf euro. "Mensen kunnen dat aanpassen. Veel mensen blijken het standaardbedrag over te maken en sommigen stellen zelfs een hoger bedrag in."


KWF IJsselstein koos onder meer voor digitaal collecteren omdat steeds minder mensen contant geld in huis hebben. Bovendien hoeven de collectanten niet meer met contact geld over straat. Daarbij zijn borden minder zwaar zijn dan geldbussen. ''Als je twee uur per avond loopt, scheelt dat enorm", aldus bestuurslid Desiree Schellekens.
Bron: www.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/algemeen