Meer keuze op de kanjerkar.

21-05-2020 19:14

De feedback van ouders en kinderen was een belangrijke bron om zaken te veranderen in het aanbod van eten en drinken in het Prinses Máxima Centrum. Het voedingsconcept is hierdoor aangepast. 


De gastvrouw/heer komt zes keer per dag langs met de kanjerkar waarin een standaard assortiment eten en drinken zit. Vanaf medio maart 2020 zijn er dagelijks vanaf 10.00 uur een verse smoothie, een soep, een koud- en warm lunchgerecht, een broodsalade, een zoete snack en een maaltijdsalade verkrijgbaar. Per eetmoment is de keuze dus ruimer geworden.


Speciaal:

Kinderen die wat extra energie kunnen gebruiken, krijgen (op advies van de diëtist) een aparte energierijke kaart. Alle gerechten op deze kaart geven meer energie. De kinderen zien dus niet langer gerechten op de kaart staan die minder geschikt zijn.


Aan de hand van feedback, proefsessies en het verbruik zijn ook de recepturen van sommige gerechten aangepast en zijn gerechten vervangen. Zo sluit het aanbod steeds beter aan bij de wensen van de kinderen.


Restaurant:

In het restaurant van het Máxima is een apart gedeelte voor ouders en kinderen, links naast de ingang bij de 'huisjes'. De looproute van de medewerkers is verlegd, zodat er een rustig gedeelte is om samen te eten. De tafels voor ouders en kinderen zijn speciaal aangegeven met oranje tafelbordjes, voetstapjes op de grond en bewegwijzering.
Bron: www.zorg.prinsesmaximacentrum.nl