Meerhoven24 voor Make A Wish in Eindhoven: 'Elk rondje doet pijn, maar dan denken we aan de kinderen...'

10-09-2018 21:07


Auteur: Karin Rosendaal - ed.nl/eindhovenDe vijfjarige Charlie (midden) en haar moeder Roxanne hebben tijdens Meerhoven24 geld opgehaald voor Make A Wish.

Foto: Kees Martens/fotomeulenhof.
EINDHOVEN - Twee dagen lang zijn er runs, kinderactiviteiten, foodstands en veel muziek tijdens Meerhoven24. Iedereen draagt bij aan het goede doel Make A Wish voor ernstig zieke kinderen.

,,Zijn we er klaar voor? Klaar voor de start ...afff!" Charlie (5) start samen met haar moeder en vader Roxanne en Gijs Coolen tijdens de Mini Kidsrun op zondag, onderdeel van Meerhoven24 in Eindhoven. Zaterdag is het startsein gegeven voor de estafetteloop met daarnaast meerdere hardloopactiviteiten met als doel geld ophalen voor Make A Wish (MAW). Gedurende 24 uur doen 23 teams mee. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om wensen van kinderen met een ernstig levensbedreigende ziekte in vervulling te laten. 


Wensdag:

De familie Coolen - Roxanne, Gijs, Jimi en Charlie - doet mee met het team de Aquajoggers. Zij zijn enorm gemotiveerd, omdat zij van dichtbij hebben ervaren wat een wensdag, het in vervulling laten gaan van een wens, doet met een kind, de familie en vrienden eromheen. Moeder Roxanne: ,,Ik had het nooit mee willen maken, maar vorig jaar heeft Charlie haar wensdag gehad. Haar grootste wens was om een prinses te zijn, en dat was ze." 


In 2016 tijdens de voorbereidingen voor de eerste deelname van de Aquajoggers aan Meerhoven24 kreeg de familie Coolen te horen dat Charlie een hersentumor heeft. Roxanne: ,,In september 2018 is ze geopereerd. De operatie duurde negen uur, anderhalve week heeft zij in het ziekenhuis gelegen. Op de laatste dag in het ziekenhuis hoorden we dat de artsen haar hadden opgegeven bij MAW en dat zij een wensdag kreeg. Die week stonden we met z'n vieren aan de start bij Meerhoven24."


Vader Gijs: ,,Het gaat erom om zoveel mogelijk geld op te halen. De tijd is niet belangrijk. 's Nachts is het afzien. Elk rondje doet pijn, maar we denken dan aan de kinderen. We benaderen bedrijven, maken flyers, organiseren een vossenjacht en verkopen wijn. En natuurlijk vragen we familie en vrienden om te doneren, doneren en nog eens te doneren."


De opbrengst van deze negende editie van Meerhoven24 is 56.168 euro.


 

De familie Coolen, moeder Roxanne, Charlie (5) en vader Gijs doen mee met het team Aquajoggers.

Fotopersburo van de Meulenhof BV.Bron: www.ed.nl