’Meesteroplichter’ Ari Olivier (82) overleden.

16-02-2022 15:39Auteur: EVERT SANTEGOEDS - telegraaf.nl/entertainmentHij stierf niet zoals hij leefde.... Vorige week blijkt in zijn woonplaats Nieuw-Vennep 'meesteroplichter' Ari Olivier te zijn overleden. Dat heeft zijn zoon aan Privé bevestigd.Ari Olivier (2016)

Foto: ANP/HH.
Ari Olivier, beter bekend als 'Heer Olivier' kreeg in de jaren tachtig een zekere reputatie als ongekende charmeur die het vooral op de vermogens van rijke weduwen leek te hebben voorzien. Samen met een vrouwelijke Amsterdamse notaris, die ook voor hem was bezweken, troggelde hij hypotheekbanken vermogens af en verkocht zelfs voor enkele tientallen miljoenen pijpleidingen die helemaal niet bleken te bestaan.


Bewakers:


Als tv-presentator bij Veronica nam hij de kijker mee in zijn wereld. Aan zijn omstreden programma kwam al na drie afleveringen een einde toen hij door de Duitse politie werd opgepakt. Die zaak liep met een sisser af. Toen hij eerder in de Bijlmerbajes belandde, kwam naar buiten dat ook enkele bewaarsters voor de bijl waren gegaan en hem allerlei privileges gaven.


De laatste jaren was het rustig rond Heer Olivier. Anderhalf jaar leed hij aan kanker. Vorige week kwam aan zijn leven een einde, toen hij in het bijzijn van zijn laatste echtgenote overleed.
Bron: www.telegraaf.nl